Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Svenšek

Stavka 50.000 zaposlenih "Vlada nima želje skleniti dogovora, ki bi vodil v boljše javno zdravstvo"

16.02.2022

Pošteno plačilo za pošteno opravljeno delo so naša pričakovanja, so dejali stavkajoči v zdravstvu in socialnem varstvu. Ob tem so dodali, da ne gre le za plače. Zahtevali so tudi določitev standardov in normativov. Stavka se je končala ob 22. uri.

Vpis v osnovno šolo "Priprava na šolo poteka skozi daljše obdobje, tudi v družinskem okolju"

14.02.2022

Te dni potekajo vpisi otrok v osnovno šolo. Letos je bodočih prvošolčkov okoli 20700. Gre za generacijo, ki je del predšolskega obdobja živela v epidemiji. A po mnenju psihologinje Marjanovič Umek to ne bi smelo vplivati na pripravljenost na vstop v šolo.

8575 okužb Za potrditev koronavirusne okužbe od torka dovolj pozitiven izvid hitrega antigenskega testa

31.01.2022

V nedeljo so med 11.067 PCR-testi potrdili 8575 okužb z novim koronavirusom. To je dobrih 77 odstotkov testov. S torkom se bo spremenil protokol testiranja na okužbo z novim koronavirusom, na PCR-test bo lahko bolnika naročil le zdravnik.

Onkraj mehurčka 100 dni v istih oblačilih. "Učencem želimo predati zavedanje, da tudi oni sooblikujejo svet"

22.01.2022

"Ni nepomembno, kakšen je učitelj, koliko žara in želje spodbujati nosi v sebi," razmišlja učiteljica Vera Granfol z OŠ Gornja Radgona, ki z inovativnimi, a preprostimi dejavnostmi svoje učence spodbuja k razmisleku o okoljskih in družbenih vprašanjih.

30 let Ko je Slovenijo priznala evropska dvanajsterica. "Od danes dihamo lažje."

15.01.2022

Pred 30 leti je Slovenija dosegla pomembno etapo na poti samostojne države – priznalo jo je 12 držav članic tedanje Evropske skupnosti. Pridružitev Uniji je bila nato desetletje glavni zunanjepolitični cilj. Kakšen je slovenska strategija danes?

Slovenija Zaradi nestrinjanja staršev z ukrepi se na daljavo šola še okoli odstotek osnovnošolcev

10.01.2022

V osnovnih šolah se zaradi obveznega samotestiranja na novi koronavirus na daljavo šola odstotek otrok. Delež se je sicer od novembra ves čas zmanjševal, a nekateri starši ukrepom še nasprotujejo. Ocene pa učenci lahko pridobijo le v šolskih prostorih.

Slovenija Ministrstvo bo zmanjšalo število zahtevanih ocenjevanj v šolah za to leto

05.01.2022

Ministrstvo za izobraževanje bo po besedah ministrice Simone Kustec tudi za letošnje šolsko leto odobrilo, da se lahko število zahtevanih ocen zmanjša. V združenju ravnateljev to pozdravljajo.

Dan samostojnosti in enotnosti Spomin na navdušenje ob plebiscitu. Kaj bi želeli državi danes?

26.12.2021

Kot so bili dnevi ob plebiscitu 1990 polni vznemirjenja in velikih pričakovanj, moramo tudi po treh desetletjih razpravljati, po kateri poti želimo kot država in družba, da bo prihodnost boljša za vse.

30 let ustave "Pri izdelavi ustave smo imeli pred očmi: parlamentarna ureditev, pravna država"

23.12.2021

Pred 30 leti je Slovenija kot samostojna država dobila svojo ustavo. Predlog je bil sicer napisan v nekaj dneh, a do sprejetja je preteklo še leto dni. Največ polemik je bilo pri vprašanju splava, se spominja eden od avtorjev ustave pravnik Franc Grad.

Bibliofilska izdaja 'Stati inu obstati' - prvih 50 slovenskih knjig, o katerih še vedno odkrivamo podrobnosti

15.12.2021

Prvih 50 slovenskih knjig, napisanih pred pol tisočletja, je s prestižno monografijo Kozme Ahačiča Stati inu obstati zdaj zbranih na enem mestu. Ob nazornih fotografijah knjig, ki so ohranjene le v nekaj izvodih, knjiga prinaša tudi nove ugotovitve.

Spominski koncert "Spavaj ljubica, večno ne boš spala ..." S pesmijo so napovedali kulturni molk in upor.

11.12.2021

"Ko je Akademski pevski zbor zapel pesem Lipa zelenela je, je sledil ganjen aplavz. Šele pozneje smo se zavedali, da je bila to poslovilna pesem," se znamenitega koncerta med italijansko okupacijo spominja Bogo Gorjan. Prisluhnemo mu lahko še danes.

V nedeljo potrjenih 1389 okužb Strokovni direktor UKC-ja Maribor: V Sloveniji smo zelo blizu Bergama

22.11.2021

UKC Maribor je trenutno zaradi navala bolnikov s covidom-19 in posledičnega krčenja obravnav drugih bolnikov na najbolj kritični točki v svojem obstoju, je opozoril njegov direktor Anton Crnjac.

Stran 4 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov