Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Svenšek

Novi koronavirus Študenti medicine in zdravstvene nege skupaj samoiniciativno na pomoč pri spopadanju z epidemijo

23.11.2021

Med epidemijo se je kar 1800 študentov medicinskih in zdravstvenih fakultet prijavilo na poziv, da so pripravljeni pomagati. V prvem in drugem valu so se nekateri celo za več tednov preselili v domove za starejše z največ okužbami.

Kampanja Unicefa Slovenija Pomoč mladim v stiski se lahko začne s preprostim vprašanjem: "Kako se počutiš?"

19.11.2021

Vsak peti otrok v Sloveniji svoje duševno zdravje ocenjuje kot slabo, kaže raziskava Unicefa. "Za otroke in mladostnike je izjemno pomembno, da se v družinah in šolah ustvarja podporno, varno okolje, kjer bodo lahko spregovorili o stiskah," poudarjajo.

Novi koronavirus Študenti so se v velikem številu odzvali prošnji za pomoč v zdravstvenih zavodih

15.11.2021

V boju z epidemijo so se kot pomembna pomoč v zdravstvenih vrstah pokazali tudi tisti, ki se za ta poklic šele izobražujejo. Na ljubljanski in mariborski zdravstveni fakulteti so vsem, ki so se odzvali na klic zdravstvenih zavodov, priznali del prakse.

Cepljenje Poživitveni odmerek še posebej priporočajo vsem, cepljenim z vektorskimi cepivi

03.11.2021

Posvetovalna skupina pri NIJZ-ju priporoča tretji odmerk cepiva proti covidu-19 vsem nad 50 let, kroničnim bolnikom, njihovim družinskim članom, zaposlenim na izpostavljenih delovnih mestih in vsem, ki so se cepili s cepivom AstraZenece ali Janssena.

Dan reformacije Da bi zavest o pomenu reformacije in vizionarskem Trubarju prišla med mlade

31.10.2021

Reformacija je v današnje slovenske dežele prinesla knjižni jezik. Njegov ustanovitelj Primož Trubar je bil velik vizionar ‒ pisal je knjige za bralce, ki jih še ni bilo, in govorce tega jezika, ki še niso imeli zavesti o skupnosti, označil za Slovence.

Slovenija Precepljenost in preventiva v domovih za starejše zavirata naraščanje okužb

27.10.2021

Z naraščanjem števila okužb z novim koronavirusom v populaciji se veča tudi število okužb v domovih za starejše. A razmere so precej boljše kot v začetku epidemije, 97 % stanovalcev je cepljenih, veliko se jih odloča za tretji poživitveni odmerek cepiva.

Dan suverenosti "Na naših tleh ni več tujih vojakov, svobodo in suverenost varujejo naše sile"

25.10.2021

"Država je suverena, ko na njej ni več pripadnikov tujih vojska in tudi ne opazovalcev EU-ja," 30 let po tem, ko je slovensko ozemlje zapustil zadnji vojak JLA, poudarja Boris Žnidarič, ki je takrat nadziral odhod vojakov iz koprskega pristanišča.

Slovenija Leonida Zalokar: Javni poziv ministrstvu za zdravje, naj začne urejati svoje vrste!

19.10.2021

"Največji krivec trenutnega stanja na področju duševnega zdravja otrok je ministrstvo za zdravje. A ste že slišali za kraj, kjer otroci ne bi imeli šole, ker ni pedagoškega kadra?" opozarja Leonida Zalokar, ravnateljica strokovnega centra Planina.

Slovenija Štiri opozicijske stranke podpisale sporazum o povolilnem sodelovanju

28.09.2021

Stranke LMŠ, SD, Levica in SAB so se s sporazumom zavezale, da bodo aktivno sodelovale, usklajevale programske vsebine in po volitvah, če bodo zbrale dovolj glasov, oblikovale levosredinsko vlado.

Slovenija KPK: Nekdanji državni sekretar Cantarutti je pri nabavah zaščitne opreme kršil načelo integritete

27.09.2021

KPK je ugotovil, da je nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Aleš Cantarutti kršil zakon o integriteti in preprečevanju korupcije v času nabav zaščitne opreme leta 2020. Cantarutti odgovarja, da je šlo za delovanje v težkih okoliščinah.

Slovenija Ob prošnji po finančni pomoči se ljudje na humanitarce obračajo tudi po psihološko podporo

27.09.2021

Stopnja tveganja revščine in socialne izključenosti sta se v epidemičnem letu 2020 povečali. Prav tako se je povečalo število ljudi, ki se na pomoč obračajo k humanitarnim organizacijam. Te ob finančni zaznavajo predvsem porast duševnih stisk in stresa.

30 let tolarja Denarna osamosvojitev Slovenije: napeta nočna seja prinese tolar

08.10.2021

Pomemben del osamosvajanja je bila uvedba lastnega denarja. Priprave niso potekale na očeh javnosti, a takoj ob izteku brionskega moratorija je bil tolar sprejet. Po 30 letih in evru je v obtoku še vedno 31,7 milijona evrov tolarskih bankovcev in bonov.

Stran 5 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov