Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji MatejaRM

Novice Znanost in umetnost z roko v roki za ozaveščanje o spremembah v morju

09.04.2021

Svetovna zdravstvena kriza je potisnila v ozadje tudi pereče teme, kot so podnebna kriza, izguba biodiverzitete ali trajnostno upravljanje morskih virov. Kako torej znova spomniti javnosti, da varovanje narave zahteva spremembo našega odnosa?

Novice Nad DPN Suhorca ogorčeni domačini in velik del strokovne javnosti

09.04.2021

Izteka se rok za oddajo pripomb na pobudo za Državni prostorski načrt oskrbe slovenske Istre in kraškega zaledja s pitno vodo. Država bi problematiko rešila z izgradnjo velikega akumulacijskega jezera.

Novice Prvič praznujemo evropski dan volne

09.04.2021

Na pobudo fundacije EWE - European Wool Exchange - Evropska izmenjava volne s sedežem na Cipru danes prvič obeležujemo evropski dan volne. S spletnim dogodkom želijo organizatorji opozoriti na številne možnosti uporabe volne za različne namene.

Zgodbe Odkritje kontracepcijske tablete med največjimi prelomnicami 20. stoletja

09.04.2021

Letos obeležujemo 61 let od odkritja kontracepcijske tablete, ki je ženskam dala možnost odločanja o lastnem telesu in načrtovanja nosečnosti.

Novice Obletnico Tartinijevega rojstva obeležujeta dva dogodka

08.04.2021

V galeriji na prostem med Bernardinom in Piranom bo na ogled razstava povečav fotografij avtorja Ubalda Trnkoczyja, tržaški glasbeni konservatorij Giuseppe Tartini pa je oblikoval virtualno Tartinijevo sobo, v katero lahko vstopimo brezplačno.

Novice Alpe Adria Green kritična do sečnje na deponiji Bekovec pri Črnem Kalu

08.04.2021

Graditev drugega tira bo vplivala tudi na živalski in rastlinski svet. Zato bo ves čas del potekal monitoring rastlinstva, živalstva in habitatnih tipov. Nevladna organizacija Alpe Adria Green pravi, da spremlja tudi priprave na gradbišču.

Novice Študentje tudi v času epidemije častijo ½ litra najdragocenejše življenjske tekočine

08.04.2021

Študentska organizacija Univerze na Primorskem in PreProstoVoljni v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom "Častim 1/2 litra!" vabita študente še do konca tedna na krvodajalsko akcijo na Primorskem.

Kotiček za jeziček Zakaj nas vejica pred glavnim stavkom bega?

08.04.2021

Navajeni smo, da vejice postavljamo pred veznike, torej pred »ki, ko, da, če« itd., danes pa bomo odgovorili na vprašanje, ali tudi v povedi, ki ima veznik že na začetku, zapišemo vejico ali ne. Zakaj se pri tem tako pogosto zmedemo?

Novice "Zgradimo pravičen in zdrav svet" je moto letošnjega svetovnega dneva zdravja

07.04.2021

Danes obeležujemo svetovni dan zdravja. Če je kaj, kar si najbolj želimo v zadnjem letu, ki ga je zaznamovala epidemija, je to zdravje. Ob tem pa vse bolj treba opozarjati tudi na pravičnost, ki jo trenutno stanje v družbi pogosto zasenči.

Novice Prvič po 15. marcu se v šole vračajo učenci v Furlaniji - Julijski krajini

07.04.2021

V Italiji so se danes, tudi v rdeče epidemiološko obarvanih deželah, otroci vrnili v vrtce in osnovne šole. Pouku na daljavo bodo še naprej sledili učenci zadnjih dveh razredov osnovne šole ter dijaki.

Novice Ljudska univerza Koper že 60 let sopotnica občanov

06.04.2021

Njeno poslanstvo in vsebina številnih programov sta se skozi desetletja prilagajala zahtevam in potrebam okolja. Programe LU na leto povprečno obišče okoli 2000 odraslih. Zadnje leto pa je zaposlene k prilaganju vsebin spodbudila tudi epidemija.

Novice Razstava Z ognjem in mečem želi porušiti mit o "dobrih Italijanih"

06.04.2021

Ob 80-letnici napada na Jugoslavijo je na spletu zaživela razstava "Z ognjem in mečem", ki predstavlja tragično okupacijo italijanske vojske v nekdanji kraljevini.

Stran 6 od 36
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov