Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Škamperle Tjaša

Novice Drugi tir bo Primorsko še bolj »vključil« v matično domovino

15.09.2020

Z vrnitvijo Primorske je naša država dobila tudi dostop do morja. Brez okna v svet - koprskega pristanišča si danes ne moremo predstavljati primorskega gospodarstva, slovenskega gospodarstva pa ne brez logistične in gradbene panoge.

Kultura Lovim pomladni veter je tudi Kosmačeva avtobiografija

08.09.2020

Pri založbi Beletrina je te dni izšla knjiga kratkih zgodb Cirila Kosmača - Lovim pomladni veter, ki je sinoči, s predstavitvijo v izolski knjižnici, začela pot med bralce. Danes popoldan jo bodo predstavili v Kosmačevi hiši v Portorožu.

Glasba Festival, vreden Tartinijevega imena

08.09.2020

Tartini Festival se je zaključil v ponedeljek v Kopru. Sklepni koncert madžarskih glasbenikov v Piranu so preprečile zaprte meje, zato pa so skladbe najslavnejšega Pirančana zazvenele na zgoščenem koncertnem dogajanju prejšnjega tedna.

Novice Sprememba glede uporabe oljčnih tropin bo, a ne letos

07.09.2020

Čez slab mesec bodo oljarne že začele s predelavo zgodnjih sort oljk v oljčno olje. Pri tem bodo nastajale tropine, ki so po naši zakonodaji odpadek. A obeta se sprememba. Torklarje skrbi, da novost ne bo veljala v letošnji oljčni sezoni.

Novice Višji sodniki bodo odločili, koliko časa bo Igor Bavčar še v zaporu

03.09.2020

Ali bo obsodilna sodba za Igorja Bavčarja in Miroslava Gólubića, nekdanja prva moža Istrabenza in Maksime Holdinga, obstala, bo odločilo Višje sodišče. Senat je danes prisluhnil obema obtoženima, ki sta se na sodbo pritožila, in tožilki.

Novice Vrnitev Primorske brez občinstva na prizorišču

01.09.2020

Obeležitev državnega praznika Vrnitev Primorske matični domovini bo letos zaradi koronavirusa drugačna. Občinsko prireditev bo 12. septembra gostil Ankaran, a bodo na prizorišču, pred vojašnico le nastopajoči in slavnostni govorniki.

Novice Porast kriminalitete v piranski občini

12.08.2020

Policija je v najbolj turistični slovenski občini to poletje zabeležila skoraj četrtino več obravnavanih kršitev javnega reda in miru, v juliju je bil porast kaznivih dejanj 13-odstotni. Kljub temu pravijo, da so varnostne razmere dobre in obvladljive.

Novice Grad Rihemberk pravi magnet za turiste

08.08.2020

Eden najstarejših gradov v Sloveniji se ponaša z večstoletno zgodovino. Za obiskovalce je zagotovo najzanimivejši grajski stolp, ki je visok skoraj 30 metrov in na katerega se lahko povzpnejo po kamnitih polžjih stopnicah.

Novice V Izoli protest proti občinski korupciji

08.08.2020

Tudi prihod Ivana Galeta v Izolo in aktualno razkritje spornih praks sta vplivala, da je bilo na tokratnem protestu bistveno več ljudi, kot po navadi.

Osebnost Primorske "Iz perspektive spomina moramo preiti v perspektivo prihodnosti."

08.08.2020

Osebnosti Primorske meseca julija sta predsednika obeh krovnih organizacij Slovencev v Italiji: Ksenija Dobrila in Walter Bandelj.

Novice Ribiči: kakovost reke Vipave se je izboljšala

07.08.2020

Ukrepi za oživljanje reke Vipave, predvsem za ohranjanje in izboljšanje stanja ogroženih živalskih in rastlinskih vrst ter protipoplavno zaščito, se uresničujejo v skladu s postavljenimi časovnimi načrti, zagotavljajo na državni direkciji za vode.

Novice Kobariški muzej praznuje 30 let

07.08.2020

Za ohranjanje bogate kulturne dediščine v Posočju že 30 let skrbi Kobariški muzej. Kraji, dogodki in ljudje so predstavljeni skozi osebne pripovedi protagonistov soške fronte. In čeprav je zgodovinski in vojni muzej, ima zelo močno protivojno sporočilo.

Stran 4 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov