Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Po letu 2008 je bilo stanje v slovenskih bankah katastrofalno. Zdaj je povsem drugače.

29.03.2023

Ker se je bančna kriza vsaj začasno umirila, je Dow Jones v teden krenil s pozitivnim predznakom, vendar je bilo v torek spet opaziti nekaj več nervoze, potem ko so donosnosti obveznic začele naraščati.

Gospodarstvo Blaž Brodnjak: V čigavem interesu je sprožanje panike?

28.03.2023

"Govoriti, kdo bo naslednji propadel, je senzacionalizem. Naši likvidnostni količniki so trikratniki zakonsko določenih. Samo v NLB-ju imamo za 5 milijard presežnih rezerv," se je Blaž Brodnjak odzval na pretenciozne zapise, kdo bo naslednja padla domina.

Borzni komentar Le olajšanje v bančni krizi, ne pa rešitev

26.03.2023

Ob koncu tedna se je na delniške trge znova naselil strah, da bančna kriza še ni rešena. Predvsem dogajanje z delnicami Deutsche Bank (tečaj je zanihal za 15 odstotkov) je resno. A vendarle: na tedenski ravni so šli delniški indeksi navzgor!

Borzni komentar Švico, pojem finančne stabilnosti, primerjajo z banansko republiko

22.03.2023

Se finančni nemir, ki ga je sprožilo sesutje nekaterih ameriških bank in skorajšnji zlom banke Credit Suisse, res že umirja ali pa se bo prelil v nekaj resnejšega? Še več: je Credit Suisse novi Bear Stearns ali celo Lehman?

Intervjuja "Smejali so se, ko sem na morju mazala smuči"

21.03.2023

Z vztrajnostjo Primoža Rogliča se je Ilka Štuhec dvignila z dna, pri tem pa jo vodijo tudi modrosti mame in trenerke Darje Črnko, ki med drugim pravi: Če si zadnja in si dala svoj maksimum, je to OK, če si prva in nisi dala vsega od sebe, se vznemirjaj.

Borzni komentar Dramatičen zasuk v denarni politiki povzročil resne šoke v finančnem sistemu

19.03.2023

Likvidnostni krč, ki je zajel nekatere banke v ZDA in Evropi (ameriškim je Fed pomagal z rekordnimi 153 milijardami dolarjev), še naprej plaši vlagatelje in na drugi strani podžiga rast cen zlata in bitcoina, ki je na tedenski ravni pridobil 32 odstotkov.

Borzni komentar Borze v manj kot mesecu od ekstremnega pohlepa do strahu

15.03.2023

Po zlomu dveh ameriških bank se je na finančne trge za nekaj dni naselil strah pred novo finančno krizo, a so se razmere v torek umirile, bančne delnice so okrevale, nenavadno visoko rast pa je doživel bitcoin.

Po Vitrancu Kranjska Gora bo težko držala korak z bogatimi

13.03.2023

Vrhunski dosežki Žana Kranjca niso samoumevni, niti to, da Slovenija gosti tekme svetovnega pokala. Navijači se tega zavedajo in ostajajo zvesti Pokalu Vitranc, pa čeprav je bila cena hrane in pijače takšna kot v Planici.

Borzni komentar Propad SVB-ja: strel v koleno, ki pa ne pomeni sistemskega tveganja

12.03.2023

Banka Silicon Valley je 40 let financirala tehnološki sektor, ta pa banki ni dal na voljo niti 40 ur, da se reši. Le toliko je trajalo, da se je zgodil spektakularni zlom SVB-ja, ki je povzročil dodaten nemir na delniških trgih in bitcoin poslal pod 20k.

Po 1. dnevu Vitranca Kranjec v iskanje rezerv, Hadalin v mrzlo Pišnico

11.03.2023

"Ni slabo, a želim si več," je po 5. mestu na prvem veleslalomu v Kranjski Gori povedal Žan Kranjec, ki bo do nedelje iskal stotinke, ki ga ločijo od odra. Štefan Hadalin bo medtem telo sproščal v mrzli reki Pišnici.

Pokal Vitranc Tone Vogrinec: Alpinci smo premagali Planico!

11.03.2023

"Premagali smo Planico, absolutno. Alpinci smo zmagali," je Tone Vogrinec v smehu komentiral lep obisk prvega dne Pokala Vitranc, a hkrati priznal, da alpsko smučanje ni več paradni šport v Sloveniji.

Borzni komentar Guverner Feda poskrbel za novo hladno prho

08.03.2023

Fed ne bo popuščal v svoji vnemi, da inflacijo vrne v normalne okvire. Guverner Powell je jasen: zadnji gospodarski podatki zahtevajo nadaljnje ukrepe. V torek so precej padle vrednosti delnic, obveznic, nafte in plemenitih kovin.

Stran 14 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov