Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar 26 milijard evrov čaka na "usmiljenje" bank

01.03.2023

Ali vlagatelji na delniških trgih ponavljajo napako pri oceni, kako agresivno bo Fed zviševal obresti? Nekatere projekcije zdaj kažejo, da se utegne Fed ustaviti šele pri 6,0-odstotni obrestni meri Fed funds.

Borzni komentar Spet po lanskem scenariju: tvegane naložbe navzdol, dolar navzgor

26.02.2023

Zimskih radosti je konec, vsaj na delniških trgih. Dow Jones je zadnji teden zdrsnil za 3 %, kar je največ v petih mesecih. Njegov niz tedenskih izgub (4) je najdaljši v desetih mesecih. Razlog za pesimizem so pričakovanja, da bo Fed ostal "neusmiljen".

Borzni komentar BMW pospešil nad 100, agonija banke Credit Suisse

22.02.2023

Newyorški delniški indeksi so v torek utrpeli največje letošnje izgube, Dow Jones je že nižje kot ob vstopu v letu 2023. Razlog za pesimizem so vse večje donosnosti obveznic, pa tudi črnoglede napovedi največjih trgovskih družb.

Borzni komentar Jastrebi in bitcoin dobili krila

19.02.2023

Po visoki januarski rasti optimizem na delniških trgih plahni. Dow Jones je na tedenski ravni izgubljal tretjič zapored. Ni izključeno, da bodo trgi testirali jesensko dno. Cene nafte so se znižale, bitcoina pa močno zvišale in "padla" je meja 25.000.

Borzni komentar Na Wall Streetu po objavi januarske inflacije brez preplaha

15.02.2023

Sveži podatki o ameriški inflaciji bi lahko prinesli večji padec delniških indeksov v New Yorku, a se je izteklo presenetljivo mirno. Cene nafte so po novici, da bodo ZDA dodatno sproščale naftne rezerve, znižale za več kot odstotek.

Borzni komentar Ruska napoved nižje proizvodnje podžgala rast cen nafte

12.02.2023

Netflix +18 odstotkov, Meta +45, Tesla +60. Letošnji pribitki so pri nekaterih delnicah izjemni in zato popravek v zadnjih dnevih (ta je zajel tudi kriptotrg) ni presenetljiv, sploh ker je na obvezniških trgih znova zaznati neugodna gibanja.

Borzni komentar Bolj majava predpostavka, da bo vrh pri obrestni meri petih odstotkov

08.02.2023

Pohlep se je vrnil na finančne trge, vlagatelji kot da so hitro pozabili vse lanske šoke, povezane z naglim zviševanjem obresti. Zadnji podatki z ameriškega trga dela so razblinili dvome o skorajšnji recesiji.

Borzni komentar Delnice odporne proti "grožnjam" centralnih bank, ne pa tudi plemenite kovine

05.02.2023

Čeprav je Apple s četrtletnimi rezultati razočaral analitike (prihodki so padli za 5 %), podobno tudi Alphabet in Amazon, tehnološki sektor v ZDA letos doživlja pravo renesanso. Nasdaq že trka na vrata bika. Trg so v petek streznili podatki s trga dela.

Intervju Vogrinca preseneča, da na SP potuje toliko slovenskih smučarjev

03.02.2023

Slovenija kot reprezentanca ni več konkurenčna v svetovnem merilu, pravi Tone Vogrinec, ki si še vedno ogleda vse tekme v alpskem smučanju, pa čeprav ga, kot pravi, ne zanima, kako Mikaela Shiffrin premaguje vse tekmice.

Borzni komentar Največja januarska rast Krkinih delnic v zadnjih 13 letih

01.02.2023

Evropske delnice so v januarju pridobile že skoraj polovico tistega, kar so izgubile lani. Za konec zelo optimističnega meseca je borznike pričakala še ena ugodna novica: evrsko območje se je v zadnjem četrtletju izognilo recesiji.

Borzni komentar Umiritev energetskega sektorja po letu rekordnih dobičkov

29.01.2023

Ko vlagatelji iščejo delnice, ki bodo blestele v bližnji prihodnosti, seveda pogledujejo tudi v preteklost, kar pa bi bila lahko tokrat napaka. Energetske delnice se namreč po sijajnem letu 2022 ne zdijo več tako zelo privlačne.

Zimsko plavanje 22 minut na robu smrti, a vendarle – svoboden

26.01.2023

Luka Turk je bil nekoč obetaven plavalec, tudi olimpijec. Nato je imel nekaj bridkih življenjskih izkušenj, dokler ni mrzla voda postala njegov zaveznik in medij, s pomočjo katerega je spoznal bistvo življenja. In to, kot pravi, gotovo ni denar.

Stran 15 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov