Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

100 najbogatejših Presenečenj letos ni; kriptomilijonarji so, a se bolj skrivajo

24.11.2022

Kljub precejšnjim pocenitvam na delniških trgih je stoterica najbogatejših Slovencev premoženje povečala za povprečno 15 odstotkov. Na vrhu ostajata Iza in Samo Login, med športniki je Goran Dragić za zdaj še pred Lukom Dončićem.

Borzni komentar Dow Jones na lokalnem vrhu, nafta in bitcoin na dnu

23.11.2022

Vlagatelji si bodo letošnje leto zapomnili po najmočnejši rasti obrestnih mer v zadnjih 40 letih, vprašanje pa je, kako dolgo bodo morali še potrpeti, preden bo sledil "Fed pivot", kar je verjetno ključni pogoj za zagon bikovskega trenda.

Borzni komentar Opozorila, da je verjetno medved bikom nastavil past

20.11.2022

Niti dva meseca nista minila, odkar so delniški indeksi padli na večletno dno, pa se je na nekatere trge že vrnil bikovski trend. Je to le lažni signal, kot jih je bilo ob krizah v preteklosti že precej? Dosje FTX: Še pri Enronu so bili zanje vajenci!

Nogomet Zvok vuvuzele odmeval tudi na Kolodvorski

18.11.2022

Kar velja za igralce in sodnike, velja tudi za TV-reporterje: svetovno prvenstvo v nogometu je poseben dogodek, ki zahteva posebno pripravo. A tudi tiste z največ kilometrine včasih kaj preseneti, na primer šokantna zmaga Nemcev nad Brazilci leta 2014.

Borzni komentar Inflacija v ZDA se počasi umirja, z njo pa slabi tudi dolar

16.11.2022

Nov spodbuden podatek o umirjanju ameriške inflacije je v torek pomagal k pozitivnemu dnevu na delniških trgih, odmevale so tudi optimistične napovedi največjega ameriškega trgovca Walmart. Frankfurtski delniški trg je v 6 tednih poskočil za 20 odstotkov.

Rokomet Po odlični predstavi želje segajo vse do Pariza 2024

15.11.2022

V slogu gesla EP-ja 2022 so se Slovenke postavile zoper rokometno institucijo, reprezentanco Norveške, na koncu pa niso mogle skriti solz: "Verjetno je bila to ena in edina priložnost v karieri," je bila zlomljena Ana Gros.

SP v nogometu Nogomet podoben kot skoki: vsi vedo vse, odgovornost je zato večja

16.11.2022

Čeprav za komentatorja ni lepšega, kot spremljati tekmo z veliko goli in kakšnim spektakularnim volejem a la Maxi Rodriguez na SP-ju 2006, pa je lahko tudi tekma 0:0 tako vznemirljiva, da moraš brzdati evforijo.

Borzni komentar SBF – milijarder, ki je v osupljivem bankrotu čez noč ostal brez vsega

13.11.2022

Nižja inflacija v ZDA je povzročila olajšanje na delniških trgih in najvišjo tedensko rast indeksov po juniju. Dolar je padel, strmoglavile pa so kriptovalute, zlom FTX-a je zbrisal vseh 16 milijard premoženja Sama Bankmana-Frieda.

Tisoč in en gol Messiju bi privoščili zmagovito poslovilno zabavo

10.11.2022

"Pogosto je Jolanda (Bertole) pobrala denarni sklad naših internih stav, pa smo se ji prej vsi smejali," Saša Jerković oriše nepredvidljivost napovedovanja izidov, njegov kolega Anže Bašelj pa se med brskanjem po zgodovini SP-jev rad ustavi v letu 1990.

Borzni komentar Na Wall Streetu stabilno, na kriptotržišču novi pretresi

09.11.2022

Wall Street objavo oktobrske inflacije pričakuje z vse višjimi vrednostmi indeksov, zanemarljiv ni tudi razplet vmesnih volitev. Biden se, odkar je prišel v Belo hišo, s posebno rastjo delnic sicer ne more pohvaliti, predhodnika sta žela večje "uspehe".

Borzni komentar Fed ni razveselil borz; centralne banke krepijo zlate rezerve

06.11.2022

Kaže, da bo Fed dlje od pričakovanj dvigoval obrestne mere, inflacija je enostavno preveč trdovratna. Vrh cikla bo verjetno pri več kot petih odstotkih. Vlagatelje je bolj razveselila malce manj rožnata oktobrska slika z ameriškega trga dela.

Borzni komentar Fedova dejanja spominjajo na šalo o dvakrat povoženem pešcu

02.11.2022

Potem ko je Dow Jonesu oktobra uspela najvišja mesečna rast v zadnjih 46 letih, bo nadaljnja usoda Wall Streeta odvisna predvsem od naslednjih potez ameriške centralne banke. Že danes bo zato treba ujeti namige, kaj bi se lahko zgodilo decembra.

Stran 18 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov