Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Ljubljenci iz Silicijeve doline v prostem padu

30.10.2022

Čeprav centralne banke še ne umirjajo svojih tonov, Fed pa bi z zvišanjem obrestne mere vse do petih odstotkov lahko povzročil svetovno recesijo, je Dow Jones zadnji teden spet močno pridobival. V petek Wall Streeta ni ustavil niti krepak padec Amazona.

Borzni komentar Fed morda z manj jastrebjim stališčem. Kaj bo storil ECB?

26.10.2022

Upanje, da bo Fed na novembrskem sestanku malce omilil svojo retoriko, je delniške indekse dvignilo z dna, evropskim trgom pa pomaga tudi padec cen zemeljskega plina. Nov udarec so doživele delnice kitajskih tehnoloških velikanov.

Maratonci dan potem Teren za krepitev samozavesti in za spoznavanje vseh glasbenih zvrsti

24.10.2022

Ljubljanski maraton vedno postreže z zanimivimi zgodbami med rekreativnimi tekači, najbolj pa izstopajo tiste, ko se tekači prvič lotijo maratonske razdalje.

Borzni komentar Kdaj preobrat? Verjetno takrat, ko bi to najmanj pričakovali.

23.10.2022

Čeprav so dolgoročne obveznice dosegle najvišjo donosnost po letu 2008, je newyorški delniški trg zadnji teden doživel izrazit odboj in najvišjo tedensko rast po juniju. Nekaj zadnjih izjav kaže, da Fed ob koncu leta morda le ne bo tako agresiven.

Alpsko smučanje Ledeniška uvertura morda na soljeni in skrajšani progi

21.10.2022

Pred 57. sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju je precej pripomb na koledar, že uvodna tekma – sobotni ženski veleslalom – pa bi lahko zaradi slabega vremena odpadla.

Ana Bucik Če bo sproščena, bo tudi söldensko strmino odpeljala hitro

20.10.2022

"Proga v Söldnu ima ogromno elementov, ki so mi pisani na kožo," pravi Ana Bucik, ki ima pred novo sezono kar nekaj razlogov za optimizem. Na zadnjih treningih je poskušala še bolj skrajšati linijo smučanja.

Borzni komentar Najbolj priljubljena stava: dolga pozicija na dolarju

19.10.2022

Udeleženci finančnih trgov čakajo na dno in preobrat, a ga verjetno ne bodo dočakali, vse dokler bo Fed zviševal obrestno mero in dokler se inflacija ne bo začela vidneje umirjati.

Borzni komentar Zelo zahtevno obdobje za banke; BTC manj volatilen od delnic

16.10.2022

Še naprej visoka inflacija in (prvič po marcu) tudi višja inflacijska pričakovanja ameriških potrošnikov napovedujejo nadaljnje ostre Fedove dvige obrestnih mer, kar se na finančnih trgih odraža z novimi padci delniških indeksov in močnim dolarjem.

Intervju "Danes vidim prazna igrišča, mi pa smo tam pustili otroštvo"

14.10.2022

"Za takšne derbije se živi, za to se trenira, to je smisel nogometa," se večnega derbija veseli Mustafa Nukić. S prestopom k Olimpiji je uresničil sanje, ko bo končal kariero, pa ga čakajo zanimivi izzivi. Morda tudi trgovanje na borzi in gobarjenje.

Borzni komentar Jamie Dimon s svojo črnogledostjo še bolj vznemiril Wall Street

12.10.2022

V trenutnem okolju visoke inflacije, višanja obresti, še bolj zaostrenih spopadov v Ukrajini in vse slabših gospodarskih napovedi delniški trgi nimajo razlogov za rast. Dodatno lahko indekse pošlje navzdol četrtkova objava ameriškega indeksa CPI.

Borzni komentar Trg dela v ZDA še vedno imun za višje obresti, Opec+ razjezil kongresnike

09.10.2022

Še en čustveni vrtiljak so doživeli vlagatelji na delniških trgih v zadnjem tednu in predvsem v petek resne padce. Drugače je bilo pri trgovanju z nafto: po odločitvi Opeca o krepkem znižanju proizvodnje je sledila kar 15-odstotna tedenska rast brenta.

Ironman na Havajih Želja? Imeti v cilju apetit za velik zrezek in nekaj vrčkov piva!

06.10.2022

Havajski Ironman, tokrat v dveh dnevih, letos gosti kar 11 Slovencev, ki gredo v boj z vročino, vlago, vetrom in – steklom na cesti. Vstopnica za Havaje je športni in finančni projekt, že startnina je 1000 dolarjev.

Stran 19 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov