Foto:
Foto:

Na podlagi poligrafskega testiranja je namreč hrvaška policija Perića izpustila. Njegov zagovornik Peter Čeferin je zahteval zaslišanje novih izvedencev s področij sodne medicine, psihiatrije in psihologije, čemur pa je tožilka Nastja Franko nasprotovala.

Sodni senat se bo do četrtka opredelil do dokaznih predlogov obrambe, takrat pa bo zaslišan tudi sodni izvedenec za psihiatrijo.

Razvoj ličink edini materialni dokaz
Kot je znano, je sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča sredi marca lani Ivana Perića, obtoženega trojnega umora svoje družine v Rovinju avgusta 2002, obsodil na najvišjo možno zaporno kazen 30 let. Njegov zagovornik Peter Čeferin je na takšno odločitev sodišča vložil pritožbo, višje sodišče pa je ob obravnavi pritožbe zaprosilo za dodatna mnenja sodne izvedence medicinske stroke, psihiatra in psihologa, ki so sicer že podali svoja mnenja na sojenju pred ljubljanskim okrožnim sodiščem.

Senat se je pri tem odločil, da so nekatera dejstva in dokazi vredni ponovne obravnave, in zato takrat sklenil, da razpiše glavno obravnavo in tudi pred zagovorniki ponovno zasliši izvedence, predvsem pa sodnomedicinskega izvedenca, ki je obravnaval tudi edini materialni dokaz, to je razvoj ličink na truplih, s pomočjo katerih je bil določen tudi datum smrti.