Kriminalisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja uboja. Foto: BoBo
Kriminalisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja uboja. Foto: BoBo

S policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so jih v četrtek malo pred 18. uro obvestili, da v zasebnem prostoru v Dolenji vasi pri Črnomlju oskrbujejo hudo poškodovano 67-letno žensko. Ko so prispeli na kraj dogodka, je žrtev kljub pomoči reševalcev zaradi poškodb umrla.

Vodja sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave France Božičnik je pozneje pojasnil, da sta se, sodeč po ugotovitvah policistov, 67-letni moški in žrtev oz. njegova žena sprla v stanovanjski hiši. Med sporom naj bi jo mož s topim predmetom večkrat udaril po glavi, zaradi česar je žrtev obležala na hodniku.

Policisti so 67-letnika prijeli in odpeljali v pridržanje. Kraj dogodka kaznivega dejanja sta si poleg kriminalistov ogledali preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Kriminalisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja uboja, 67-letnega osumljenca bodo ovadili in ga predvidoma v soboto odvedli pred preiskovalnega sodnika, so zapisali in dodali, da osumljenca do zdaj niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Kazenski zakonik za kaznivo dejanje uboja določa do petnajstletno zaporno kazen, je še povedal Božičnik.