Dobitnik zlate gazele bo znan 22. oktobra. Foto: MMC RTV SLO
Dobitnik zlate gazele bo znan 22. oktobra. Foto: MMC RTV SLO

Gazelo razglaša časopisna hiša Dnevnik, v postopku izbora pa so ugotovili, da je sto najhitreje rastočih podjetij iz osrednje Slovenije prodajo v petletnem obdobju od leta 2002 do 2007 povečalo kar za 7,6-krat. V petih letih so gazele ustvarile 1.540 novih delovnih mest, v letu 2007 pa dosegle povprečno dodano vrednost 69.352 evrov na zaposlenega.

Med nominirance za gazelo osrednje Slovenije 2008 je uredniška komisija poleg podjetja Blažič, robni trakovi, d. o. o., uvrstila še podjetji Kranjska investicijska družba, d. o. o., v kateri razvijajo nepremičninske projekte, in Stillmark, d. o. o., z mrežo trgovin L'Occitane po Sloveniji in na Hrvaškem.

Direktor in lastnik podjetja Franci Blažič je izkušnje in znanje pridobival v Nemčiji, od koder je tudi uvozil potrebne stroje, in se kot prvi v Sloveniji v 80. letih lotil izdelovanja robnih trakov.

Uspešni doma in na tujem
Danes so v podjetju in njegovih podružnicah v Mariboru, Murski Soboti in Črnomlju, kjer ima trgovino, ter v nekaterih državah nekdanje Jugoslavije zaposleni 104 ljudje. Podjetje prodaja tudi na tujih trgih, in sicer v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Ukrajini in Veliki Britaniji, nedavno pa je končalo svojo največjo naložbo – gradnjo povsem novih prostorov, v katere se je že preselilo. Vizija podjetja Blažič, robni trakovi, d. o. o., je postati kompleten ponudnik repromateriala za pohištveno industrijo.

Naslednja gazela savinjsko-zasavska
Naslednjo, savinjsko-zasavsko gazelo, bo Dnevnik razglasil 25. septembra v Celju. Finalisti so podjetja Ekoplan A, d. o. o., Fijavž, d. o. o., Monting SK, d. o. o., Uniforest, d. o. o. in Viba, d. o. o.