Kupci so morali stati v vrsti, da so lahko sploh dobili nakupovalni voziček. Foto: RTV SLO
Kupci so morali stati v vrsti, da so lahko sploh dobili nakupovalni voziček. Foto: RTV SLO
Pred diskonti je bilo živahno že zgodaj zjutraj. Foto: RTV SLO
Lidl odprl 15 prodajaln

Trgovcem z živili v Sloveniji se je namreč pridružila še ena trgovska veriga, nemška diskontna družba Lidl, ki je skupno odprla 15 prodajaln v različnih krajih po državi. Množice kupcev so prodajalne začele oblegati že zgodaj zjutraj, z nekaterih polic pa so že začeli zmanjkovati najmikavnejši izdelki.

V kratkem širitev mreže prodajaln
Vodstvo slovenskega Lidla je napovedalo, da bo prodajno mrežo intenzivno širilo, saj naj bi v kratkem odprli deset novih prodajaln. Predvidoma jih bodo odprli več skupaj, a kdaj natančno, še ni znano.

V trgovinah, velikih od 1.000 do 1.300 kvadratnih metrov, je v povprečju zaposlenih 25 ljudi, skupno pa Lidl v Sloveniji zaposluje 600 ljudi.

Lidl že šesti diskontni trgovec v Sloveniji
Lidl je že šesti diskontni trgovec v Sloveniji. Ob dveh tujih, Hoferju in Eurospinu, bodo konkurenco Lidlu delali še domači Hardi, Plus in Mercatorjev Hura. V Lidlu zatrjujejo, da sta njihova konkurenčna prednost vedno sveže sadje in zelenjava.

Družba je prodajalne odprla v Kočevju, Ljutomeru, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Ravnah na Koroškem, Kranju, Kopru, Mariboru, Gornji Radgoni, Celju, Domžalah, Lendavi, Ljubljani, Šentjurju in na Jesenicah.

Lidl odprl 15 prodajaln