Foto:
Foto:
Agencija za trg vrednostnih papirjev Veselinoviču očita preohlapno vodenje Borze.

Ta je ob tem poudaril, da odločitve agencije ne bo komentiral.

Veselinovič je sicer za Radio Slovenija potrdil, da je Agencija za trg vrednostnih papirjev danes ustavila postopek zoper njega.

Kljub temu pa Veselinovič ne obžaluje svoje nedavne odločitve glede odstopa z mesta predsednika uprave in od kandidature za naslednji mandat. Že takrat je namreč ocenil, da lahko položaj, ki je nastal z začetkom postopka agencije proti upravi borze, škoduje Ljubljanski borzi, njenim članom in tudi trgu vrednostnih papirjev.

Kot je znano, je Agencija za trg vrednostnih papirjev oktobra lani začela postopek za odvzem dovoljenja za opravljanje funkcije članov uprave Ljubljanske borze. Agencija je sumila, da so vse borznoposredniške družbe in banke članice borze z izjemo devetih sklenile skupno 566 navideznih poslov.

Dodatno so med njimi tudi pravne osebe, ki niso več članice Ljubljanske borze. Agencija je upravi očitala neopravljanje funkcije nadzora v decembru 1999, decembru 2000 in decembru 2001, in sicer v primerih suma opravljenih 95 navideznih poslov, ki naj bi jih sklenilo šest članov Ljubljanske borze.

Veselinovič je sicer pred dobrimi 14 dnevi odstopil s položaja predsednika uprave Ljubljanske borze.