Rakovec naj bi denar Triglava porabljal zase. Foto: Zavarovalnica Triglav
Rakovec naj bi denar Triglava porabljal zase. Foto: Zavarovalnica Triglav
Zloraba pooblastil prvega moža Triglava?

Prijavo zoper Matjaža Rakovca je vložil neznani prijavitelj. Med drugim naj bi Rakovec dodeljeval nepovratna sredstva in druge ugodnosti podjetju svoje žene ter drugim lastniško povezanim družbam, opravljena mizarska dela na svoji hiši plačal iz sredstev Zavarovalnice Triglav, naročal promocijske, preventive in druge artikle pri povezanih osebah po nesorazmerno visokih cenah ter trgoval z delnicami na podlagi notranjih informacij.

Rakovec poslovanja z ženinimi podjetji ni zanikal, a trdi, da je bilo vse v sklopu pooblastil in da so bile vse storitve opravljene, kar naj bi pokazala tudi revizija. Zavrnil je tudi obtožbe o favoriziranju zavarovalniških posrednikov podjetij Vzajemnost in Rubicon ter trgovanje z delnicami Triglava na podlagi notranjih informacij. Prijavo zoper Rakovca naj bi prejeli tudi na Agenciji za zavarovalni nadzor.
Proti predsedniku uprave Triglava je vložena tudi kazenska ovadba, ki jo je proti njemu vložil nekdanji direktor korporativnega komuniciranja v Triglavu zaradi domnevnega kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu.

Zloraba pooblastil prvega moža Triglava?