Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Na čakanju na delu je bilo prerazporejenih okoli 200 zaposlenih v proizvodnji in režiji, ki pa so bili po načelu rotacij še naprej redno vključeni v delovni proces, a v manjšem obsegu.

Zaradi izboljšanja razmer na trgu pa so v steklarni zdaj sprejeli tudi ukrepe glede plač in drugih prejemkov zaposlenih. Po pojasnilih izvršnega direktorja Matevža Fazarinca so izplačali 2000 evrov letnega regresa že v aprilu, izplačali so tudi nekatere nove dodatke k plačam ter dvignili osnovne plače za proizvodne delavce, ki so večinoma vključeni v štiriizmensko delo.

V družbi prav tako načrtujejo dvig začetnih plač za nove zaposlene v proizvodnji, s čimer želijo privabiti nove sodelavce oz. spodbujati prekvalifikacije na zahtevnejša delovna mesta.

Generalni direktor Steklarne Hrastnik in Vaider Groupa Peter Čas je dejal, da intenzivno razvijajo projekte, povezane s prekvalifikacijami, pridobivanjem novega znanja in vlaganjem v zaposlene, saj razvojni in strateški projekti Steklarne Hrastnik ostajajo na lokaciji v Hrastniku.

Letos v Steklarni Hrastnik načrtujejo za približno sedem milijonov evrov naložb, v prvi vrsti za avtomatizacijo posameznih procesov, redno investicijsko vzdrževanje in posodabljanje opreme ter naložbe v informacijske tehnologije. Iščejo tudi nov kader, predvsem tehnični strokovni kader v proizvodnem procesu in specialiste na posameznih področjih.