Po oceni Krke so nagrade pomemben element sodelovanja akademske sfere in njihove farmacevtske družbe. Foto: Bobo
Po oceni Krke so nagrade pomemben element sodelovanja akademske sfere in njihove farmacevtske družbe. Foto: Bobo

Krka postaja primer uspeha, saj v času globalizacije in odličnega znanja spodbuja mlade k raziskovalnemu in razvojnemu delu, prenosu znanja med univerzo in gospodarstvom ter neposrednemu vključevanju mladih raziskovalcev v mednarodno sodelovanje, je ob podelitvi odlikovanja poudaril predsednik.

Türk: Vlagajmo v znanje
"Vlagajmo v znanje, vlagajmo v znanost in razvoj, bodimo vztrajni, bodimo prodorni. Samo takšni bomo lahko dosegli, samo to bo Sloveniji pomagalo, da bo postala resnična zgodba o uspehu," je dejal na slovesnosti ob 40. podelitvi Krkinih nagrad v Novem mestu. Dodal je še, da več kot 2.300 Krkinih nagrajencev danes v Krki, po Sloveniji in vsem svetu ustvarja ter nadaljuje pot raziskovalcev, strokovnjakov in poslovnežev.

Krkine nagrade povezujejo zelo različna okolja in univerze, krog njihovih mentorjev in strokovnjakov pa se je razširil. Gre za prepletanje izkušenj in širjenja obzorij, je prepričan. Krka zaradi modrosti, vztrajnosti in kot paradigma razvoja postaja primer uspeha, meni predsednik Danilo Türk.

"Krkini nagrajenci so danes priznani strokovnjaki"
Kot pravi predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič, je kontinuiteta Krkinih nagrad brez dvoma dokaz njenega odnosa do znanja in znanstvenoraziskovalnega dela, v družbi pa se od nekdaj zavedajo, da so vrhunski strokovni kadri ključ za uresničevanje poslovnih načrtov.

V Krki so tako vse od njenih začetkov spodbujali mlade raziskovalce, željne novih znanj in odkritij, mnogi, ki so za svoje raziskovalne naloge prejeli Krkino nagrado, pa so danes priznani strokovnjaki, univerzitetni profesorji, raziskovalci v inštitutih in industriji, je pojasnil Colarič.

Po oceni Krke so nagrade pomemben element sodelovanja akademske sfere in njihove farmacevtske družbe. Krka v Sloveniji sodeluje s številnim fakultetami in Kemijskim inštitutom Jožef Stefan, povezava med akademskim okoljem in njenimi raziskovalnimi laboratoriji pa ji omogoča pomemben pretok znanja ter zagotavlja prepletenost aplikativnih in temeljnih raziskav, katerih izid so številni uspešni skupni raziskovalni projekti na različnih področjih farmacije in njej sorodnih ved.