Pomurski tekstilni delavci za zdaj ostajajo pri 32-urnem delovniku. Foto: MMC RTV SLO
Pomurski tekstilni delavci za zdaj ostajajo pri 32-urnem delovniku. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik uprave Mure zaključuje kariero

Napoved za jesen in zimo je slaba. Če se bo recesija predvsem na nemškem trgu nadaljevala, se je bati, da bo brez dela ostalo 900 delavcev. Trenutno jih je mnogo na čakanju, 1.500 pa jih prejema minimalno plačo (589,19 evra bruto).

Prvi mož Mure Franc Huber pa odhaja v pokoj, zato je nadzornikom na seji že podal odstopno izjavo. Družbo bo vodil do imenovanja novega predsednika uprave.

Vodilni položaj v tekstilnem podjetju je zasedal 1. julija 2008.

Nadzorni svet je na seji sprejel več sklepov. Prvič: zaradi načrtovane dokapitalizacije podjetja je za 12. maj sklicana skupščina. Drugič: sprejet je bil rebalans načrta poslovanja za letos, ki je prilagojen trenutnim razmeram na trgu. Rezultat poslovanja konec leta bo tako v veliki meri odvisen od načina razrešitve presežnih delavcev.

Nadzorniki so se seznanili tudi z delom revizijske komisije. Lani je družba po nerevidiranih podatkih ob enakem obsegu proizvodnje in prodaje kot leta 2007 poslovala s tremi milijoni evrov izgube.

Mura je 1. aprila zaradi 10-odstotnega upada naročil prešla na 32-urni delovnik, ki pa naj bi trajal največ mesec ali dva. Plače zaposlenih so ostale na ravni 36-urnega delovnega tedna (ki je bil zaradi predhodnega 10-odstotnega upada naročil uveden že 1. februarja).

L. D.

Predsednik uprave Mure zaključuje kariero