Kot skupščina Kapitalske družbe se je vlada seznanila s potekom mandata treh članov nadzornega sveta družbe. Za štiriletni mandat je znova imenovala Borisa Žnidariča, Mirka Miklavčiča in Ladislava Rožiča.

Za pogajanja v zvezi s stavkovnimi zahtevami Sindikata carinikov Slovenije je imenovala vladno pogajalsko skupino, ki jo bo vodil državni sekretar na ministrstvu za finance Tilen Božič. Sindikat je sicer za 13. februar napovedal začetek stavke zaposlenih na Finančni upravi RS (Furs). Med drugim zahtevajo dvig izhodiščnih plač za pet plačnih razredov za vse uslužbence Fursa, štiriodstotni dodatek k plači kot nadomestilo zaradi prepovedi opravljanja drugih dejavnosti in nezgodno zavarovanje.

Na seji je vlada določila tudi besedilo predloga novele zakona o nekaterih koncesijskih pogodbah, ki ureja nekatere koncesijske pogodbe za gradnje in storitve. Z novelo bodo obstoječi zakon celovito uskladili z besedilom evropske direktive o podeljevanju koncesijskih pogodb, so pojasnili na ministrstvu za finance in dodali, da je predlog novele tudi odgovor na uradni opomin Evropske komisije zaradi domnevne neskladnosti slovenske zakonodaje z direktivo.

Vlada je sprejela uredbo o dejavnostih neznatnega tveganja pranja denarja ali financiranja terorizma. Ta opredeljuje dejavnosti neznatnega tveganja pranja denarja ali financiranja terorizma, ki jih bodo zavezanci upoštevali pri ocenjevanju tveganja.

Ministrski zbor se je seznanil z informacijo o podpisu pisma o nameri med Slovenijo, Dansko in Francijo glede projekta trajnostne rabe neosvinčenih komponent za podvodno rabo. Na razpisu Evropskega obrambnega sklada z omenjenim projektom sodeluje konzorcij podjetij iz osmih držav članic EU-ja, so zapisali.

Kot skupščina družbe 2TDK pa je danes vlada prekinila odločanje o drugi novelaciji investicijskega programa za projekt drugi tir Divača−Koper. Družba mora za vlado priskrbeti dodatne informacije glede realnosti časovnice, ki po novem predvideva, da bo konec gradbenih del sredi leta 2026, medtem ko je po trenutno veljavnem investicijskem načrtu zaključek gradnje predviden konec leta 2025.