Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Programski svet RTV Slovenija

Kultura - Arhiv

V Sao Paulu spoznavajo dediščino Jožeta Plečnika

V Sao Paulu je na ogled potujoča razstava o Plečnikovi Ljubljani, s katero želijo slovenskega arhitekta predstaviti mednarodni javnosti ter doprinesti k promociji in podpori nominacije njegovih del za vpis na Unescov seznam.

Goran Vojnović snema nov film Nekoč so bili ljudje

Goran Vojnović snema svoj tretji celovečerec Nekoč so bili ljudje, v katerem prek tematike begunstva kaže, kako postajamo iz dneva v dan vse manj človeški.

Do mojstrstva v umetnosti kamišibaj gledališča tudi s slovenskim priročnikom

Kamišibaj svojemu minimalističnemu videzu navkljub nikakor ni tako enostavna izrazna oblika, kot bi se zdelo na prvi pogled, saj premore določene zakonitosti in posebnosti, ki se jih je zdaj mogoče naučiti iz slovenskega priročnika.

Umrl je kitarist Dick Dale, v zgodovino zapisan kot oče surf rocka

"Morda igram ene in iste pesmi noč za nočjo, vendar jih nikoli ne igram na isti način," je nekoč dejal kitarist Dick Dale, ki je umrl v soboto pri starosti 81 let.

115 let od rojstva Srečka Kosovela, lirika Krasa in vizionarja smrti Evrope

"Komaj rojen, že goriš v ognju večera, vsa morja so rdeča, vsa morja, polna krvi, vsa jezera, in vode ni," se med drugim glasijo verzi Ekstaze smrti Srečka Kosovela, ki se je rodil na današnji dan leta 1904.

Eden izmed 30 potujočih delov Berlinskega zidu bo ob 30. obletnici padca ostal v Plovdivu

V starodavnem bolgarskem mestu Plovdiv, ki je ena izmed dveh letošnjih evropskih prestolnic kulture, bo ostal eden izmed 30 fragmentov Berlinskega zidu, ki so del potujoče razstave.

Slobodan Šnajder: Doba brona

Slobodan Šnajder je zelo zanimiva osebnost hrvaškega kulturnega življenja, v osemdesetih letih se je uveljavil kot dramatik, esejist in prozaist kratkega metra, zadnje čase pa tudi kot romanopisec.

Slovenska luzerka za začetek Festivala frankofonskega filma

Osmi Festival frankofonskega filma drevi odpira s tremi vesnami nagrajena slovenska komična drama Ne bom več luzerka - do nedelje pa bo v Kinovoru in Slovenski kinoteki v čast mednarodnemu dnevu frankofonije na ogled osem celovečercev.

Foto: Vedno navzgor - New York z novo sosesko in znamenitostjo, Posodo

V velikem jabolku so za javnost odprli del največjega in najdražjega zasebnega nepremičninskega projekta v zgodovini ZDA, imenovanega Hudson Yards. V središču je nova znamenitost - 45 metrov visok sprehajalni stolp The Vessel (Plovilo oziroma Posodo).

Izzvali smo Roberta Lešnika: mercedesa skiciral v manj kot minuti

Prišel je kot zvezdnik. V Sloveniji resnično že dolgo časa nismo doživeli, da bi pozornost javnosti vzbudil toliko zanimanja človek, ki ne igra v turških nanizankah, temveč je strokovnjak v svetovnem merilu na področju oblikovanja avtomobilov.

Žlahtna komedija leta je nadrealistični kabaret Realisti

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se je s koncertom Tadeja Toša in spremljevalno zasedbo z naslovom Prosto po Prešernu nocoj končal letošnji festival Dnevi komedije. Velika zmagovalka festivala je kabaretna predstava Realisti.

Miniaturni "izgubljeni" portret Charlesa Dickensa bo na ogled teden dni

Več desetletij izgubljeni portret britanskega pisatelja Charlesa Dickensa bodo razstavili v literatovem nekdanjem domovanju v zahodnem Londonu, kjer je danes Muzej Charlesa Dickensa.

David, italijanski "oskar" za življenjsko delo, letos inovatorju Timu Burtonu

"Skozi delo Tima Burtona se odraža bogata kulturna dediščina, ki sega od del Edgarja Allana Poeja prek ekspresionizma in nadrealizma, ilustracije in stripa vse do digitalne umetnosti," so zapisali pri Italijanski filmski akademiji.

Lili Novy

Kaj v srcu čuti, nihče ne pove. / Srce je rudnik, v njem leže kovine, / ki pota sam do njih še ne poznaš. / Vodnik je s tabo, kaže ti globine, / ob njem se ti odkriva, kar imaš. / Kaj si zagledal, nihče ne izve.

Umrl je Okwui Enwezor, kurator Beneškega bienala in documente

V 56. letu starosti se je v petek v Münchnu poslovil umetnostni kritik, kurator, pisatelj in nekdanji direktor Hiše umetnosti v Münchnu Okwui Enwezor.

Večer v ljubljanski Drami z ognjevito skupino Marko Hatlak & FUNtango

Na velikem odru ljubljanske Drame bo drevi v sklopu Drame Akustike nastopila tango skupina Marko Hatlak & FUNtango, ki je prepoznavna po ognjeviti in sentimentalni interpretaciji.

Avtoportret: 58 sekund s Kuklo

"Name je zagotovo vplivala zlata doba MTV-ja v devetdesetih," v peti epizodi videorubrike Avtoportret opisuje umetnica Kukla.

Mogoče je, da bo film o Freddieju Mercuryju dobil nadaljevanje

Bryan Singer, režiser filma Bohemian Rhapsody o legendarnem pevcu skupine Queen Freddieju Mercuryju, in aktivni dvojec skupine Brian May in Roger Taylor razmišljajo o snemanju nadaljevanja filma Bohemian Rhapsody.

Rachel Cusk: Molk je neka oblika terorja

"Da sem izrazila jezo glede tega, kar je v jedru ženskosti in pasivnosti, sem potrebovala tri knjige. Vprašala sem se, kaj pa je resnični vir te zgodbe, ki ji vsi služimo? Kako se ženske zapletemo v težave?" opisuje pisateljica Rachel Cusk.

Cafe Evropa: Razpadajoči jaz v razpadajoči Evropi

"Babilonski stolp se gradi in razpada, Cafe Evropa pa prek različnih uprizoritvenih tehnik avtorskega gledališča, giba, besedila in glasbe sestavlja mozaik raznovrstnih in kontradiktornih pozicij mladih," so zapisali ustvarjalci predstave Cafe Evropa.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...