Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Kristen Bell Pogledam svoji hčerki in ju vprašam: 'Se vama ne zdi čudno, da Sneguljčica ni vprašala čarovnice, zakaj mora pojesti jabolko?
Ameriški PEN vložil tožbo proti Donaldu Trumpu Ameriška veja pisateljskega združenja PEN je vložila tožbo proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu; očitajo mu, da je prekršil prvi amandma ustave.
S Händlom o spletkah na dvoru kralja Kserksa V okviru zlatega abonmaja Cankarjevega doma bo v Gallusovi dvorani nocoj donela opera Kserks Georga Friedricha Händla.
Filmska pot Zalle Zarana – kako je Hollywood odkril Rozalijo Sršen iz Dolenjske? Več kot devet desetletij je minilo od tedaj, kar so v velikem hollywoodskem studiu družbe Universal nekega večera snemali prizor za film Butterflies In the Rain (Metuljčki v dežju).
Dan Kobariškega muzeja posvečen padlim v prvi svetovni vojni Pri italijanski kostnici v Kobaridu so počastili spomin na padle v prvi svetovni vojni, sobota pa je tudi dan Kobariškega muzeja. Prav danes namreč mineva 28 let od njegove ustanovitve.
Madžarski muzej holokavsta še pred odprtjem obtožen potvarjanja zgodovine Načrti za nov muzej holokavsta v Budimpešti so razdelili madžarsko judovsko skupnost. Številne
Zgodba prenove Opere je tudi zgodba o ljudeh Dokumentarec Duh opere je intimen portret osebnih zgodb zaposlenih v ljubljanski operni hiši, ki so v šestletnem obdobju prenove morali delati v izjemno težkih razmerah.
Predmetenje: poetični potencial stvari okrog nas Jan Rozman se v novem performansu sooča s stvarmi – s predmeti, ki ga obkrožajo, pa tudi z občutki in idejami, ki jih ti predmeti sprožajo.
Prve slovenske znamke Verigar prodajo tudi za 5.000 evrov Suženj, ki trga verige na poti v svobodo, je pomenljiv motiv na prvi slovenski znamki, ki je bila izdana po padcu Avstro-Ogrske. Država SHS (29. 10.
Evropski film bo prihodnje leto dobil svojo različico IMDb-ja Vsaka evropska država ima svojo nacionalno zbirko filmov, za zdaj pa takšna zasnova še ne obstaja na evropski ravni, kljub dejstvu, kako pomembno vlogo imajo evropski filmi v svetovni kinematografiji.
Bronja Žakelj Težko nam je gledati bolniške postelje, minljivost in krhkost, ker s tem gledamo tudi svoj poraz, svojo lastno smrt.
Sto let od smrti Egona Schieleja, slikarja bolnih in deformiranih teles Zadnjega oktobra bo minilo natanko 100 let od smrti avstrijskega ekspresionista Egona Schieleja, ki je prepoznaven avtorski pečat v zgodovini umetnosti na slikal v le 12 kratkih letih umetniškega ...
Performans Sorry: Parazitizem kot edino mogoče razmerje Po poljski premieri bodo nocoj v Španskih borcih uprizorili še slovensko premiero predstave Sorry ustvarjalcev Anite Wach, Grege Zorca in Andreja Fona, ki sta jo navdihnila knjiga Parazit ...
Razprava o dodatku k pokojnini za izjemne kulturne dosežke Ministrstvo za kulturo je v javno razpravo vložilo osnutek predloga zakona o dodatku k pokojnini za izjemne dosežke na področju kulture in raziskovalno-razvojne dejavnosti.
Patrick Modiano: Pasja pomlad Stalnica zvečine avtobiografsko obarvane proze Patricka Modianoja je neutrudno, do bolečine uvrtavano obsedeno iskanje izginulega časa in še bolj izginulih oseb v njem.
Sagrada familia kot črna gradnja: bazilika je šele po 136 letih dobila gradbeno dovoljenje Cerkev Sagrada familia v Barceloni je kar 136 let po začetku gradnje končno dobila gradbeno dovoljenje.
Vrata ženskega zapora se bodo odpahnila: sklepno dejanje serije Oranžna je nova črna Glede na gledanost najuspešnejša izvirna Netflixova serija Oranžna je nova črna ( Orange is the New Black ), dogajanje katere je postavljeno v ženski zapor, se bo v naslednjem letu po sedmih sezonah ...
KALU & The Gradient: Get Well Soon Odlično! Elektronik KALU aka Luka Uršič je že s prvim poskusom zadel točno v sredo! Malo znan skladatelj in producent predstavlja navdušujočo ambientalno postavko.
1. Toporišičev dan: simpozij v spomin na ikono slovenskega jezikoslovja Vodilni slovenski jezikoslovec druge polovice preteklega stoletja Jože Toporišič je izhajal iz Mosteca pri Brežicah in tako danes v bližnjem Posavskem muzeju Brežice organizirajo znanstveni ...
Borštnikovo srečanje: Še uradni začetek osrednjega slovenskega gledališkega festivala " Zelo sem vesel, da lahko začnemo s slovensko dramsko produkcijo, " je ob začetku festivala Borštnikovo srečanje dejal njegov novi umetniški direktor Aleš Novak.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Kristen Bell
20. oktober 2018 ob 19:25 Pogledam svoji hčerki in ju vprašam: 'Se vama ne zdi čudno, da Sneguljčica ni vprašala čarovnice, zakaj mora pojesti jabolko?
Več novic ...
Videonovice
Nova razstava v Kobariškem muzeju 00:01:45, 20.10.2018
Kultura bivanja: Mesec oblikovanja 00:01:45, 19.10.2018
Karpo Godina v newyorški MoMI 00:00:51, 19.10.2018
Projekt Živeti z vodo 00:02:16, 19.10.2018
Začenja se Borštnikovo srečanje 00:02:58, 19.10.2018
Ólafur Arnalds v Cankarjevem domu 00:03:44, 19.10.2018
Gost v studiu: Aleš Novak 00:06:02, 19.10.2018
Predstava Črna mati zemla 00:04:36, 19.10.2018
Umrla je Milena Dravić 00:05:23, 19.10.2018
Izbor
Kazalo