Najboljše gife bomo po koncu natečaja seveda predstavili tudi na straneh MMC-ja. Foto: Reuters
Najboljše gife bomo po koncu natečaja seveda predstavili tudi na straneh MMC-ja. Foto: Reuters
Natečaj je odprt za uveljavljene in še neuveljavljene avtorje. Eden izmed ciljev je najti sveže ustvarjalce, jih predstaviti in podpreti pri nadaljnjem razvoju. Foto: Reuters

V okviru natečaja iščemo gife v dimenziji 600 x 600 pix 72dpi na temo 28 let mladosti in novih subkultur na Kersnikovi 4.

Najboljši izdelki bodo objavljeni v digitalni galeriji v Klubu K4 na dogodku ob 28. obletnici kluba (praznovali jo bodo 25. maja letos) in v spletnih komunikacijah Kluba K4.

Nagrad bo več, a le ena je glavna. Avtor najboljšega gifa po izboru strokovne žirije bo dobil letno vstopnico za Klub K4. Drugi primerni gifi (po presoji žirije) bodo nagrajeni z vstopnico za praznovanje obletnice, prav tako pa tudi tisti gif, ki dobi največ všečkov v aplikaciji. Sodelovanje v izzivu seveda prinaša tudi možnost za nadaljnje sodelovanje s Klubom K4.

Pri oblikovanju gifov si lahko pomagate tudi s spletnimi orodji, kot so GIF Maker, Giphy, GIF Creator in podobni, z različnimi aplikacijami za pametne mobilne telefone in priročniki.


Rok za oddajo del v aplikacijo na MMC RTV Slovenija je 10. maj.

Vaše gife podo pretresali:
V tričlanski žiriji MMC zastopa Dunja Denial, ki deluje na področju produkcije videa, filma in multumedije kot samostojna ustvarjalka in kot sodelavka MMC RTV Slovenija. Večino svojega prostega časa posveča AKC Metelkovi mesto, predvsem klubu Gromka, kjer soorganizira koncertni cikel R.A.F.A.L.

Redni profesor Eduard Čehovin uči interaktivno oblikovanje, kinetično tipografijo, grafično oblikovanje IP na Oddelku za oblikovanje Akademije za likovno umetnost Univerze v Ljubljani. Tretja žirantka, "glas" Kluba K4, je Stella Ivšek, multimedijska umetnica, ki deluje na področju oblikovanja, ilustracije in videa. Njeno umetniško ustvarjanje je v veliki meri povezano z glasbo. V Klubu K4 je aktivni člen prostorskih kreativnih rešitev in vizualnih podob dogodkov.