Foto:
Foto:

Ameriški igralec se z omenjenim filmom, ki govori o avtorju knjige o Petru Panu, predstavlja na festivalu v Benetkah. Režiral ga je Marc Forster (Monster's Ball), premiero pa je doživel včeraj. To je že drugi film o Petru Panu v dveh letih, vendar pa je perspektiva, iz katere je bil sneman, popolnoma nova. Govori o avtorju, J. M. Barrieju in njegovem prijateljstvu z ovdovelo žensko. Njeni otroci so pisatelja navdahnili, da je napisal zgodbo o moškem, ki noče odrasti.

Film je postavljen v London ob prehodu iz 19. v 20. stoletje. Angleški vrtovi in gozdovi so v filmu polni kavbojev, Indijancev in piratskih ladij. S to pripovedjo Barrie podoživi svojo mladost in si predstavlja življenje tako, kot bi si ga želel živeti.

V kino ne brez robčka
V vlogi vdove je zablestela britanska igralka Kate Winslet, svetovni javnosti najbolj znana kot glavna igralka iz filma Titanik z Leom DiCapriom v glavni vlogi. Na novinarski predstavitvi je film, pri katerem večina zaradi presenetljivega zasuka potrebuje robček, požel dobre kritike.

V ZDA šele oktobra
V Združenih državah Amerike filma ne bodo prikazovali do oktobra, vendar pa tisti, ki so ga že videli, dvomijo, da bo Deppu ušla nominacija za oskarja. Depp se je v filmu še posebej potrudil, saj govori s škotskim naglasom. Ko so novinarji namignili na govorice o oskarju, pa je dejal, da o tem ne ve ničesar.