Foto:
Foto:
Gal Gjurin v oddaji Frekvenca
Ime Gal Gjurin je v zadnjih tednih verjetno skoraj najpogosteje omenjeno ime, kadar beseda nanese na novosti slovenske glasbene scene. Album Fetiš je pač vreden poslušanja. Foto: Uroš Žuraj

Cahunek in Špilerjeva sta voditelja nove glasbene oddaje Televizije Slovenija Frekvenca. Poleg živih glasbenih nastopov gostov ste na 2. programu spremljali še rubriko Problematika, v kateri so udeleženci razprave razglabljali o žgočih temah domače glasbene scene, rubrika Videali pa ponuja pregled sveže produkcije spotov domačih izvajalcev.

Zaslužili so si nastop na premieri
Avtor Frekvence Toni Cahunek je v prvo izvedbo svoje nove oddaje zvabil Gala Gjurina in njegovo tolpo. Povod za to odločitev je svež izdelek skupine. Njegov naslov je Fetiš in je že osvojil tako kritike kot občinstvo, ki na nedavnem koncertu v Cankarjevem domu ni bilo maloštevilno. Zasedba, katere člani ne poznajo strahu pred obdelavo vedno novih glasbenih tem in vključevanjem različnih žanrov, od džeza, prek klasičnega popa, rocka, šansona in celo punka v svoj glasbeni program, v drugih gostih tokratne Frekvence zagotovo ne prepozna tekmecev. Leaf-fat so namreč žanrsko povsem drugačni in merijo na mlajše ljubitelje glasbe, ki v mladostni zagnanosti radi prisluhnejo punkrocku, pogosto pospremljenemu s petjem, ki meji na pravo kričanje.

Neprizanesljivo o glasbeni produkciji
Posebnost oddaje Frekvenca je njena tehtnost. Rubrike skušajo ponuditi kritično in temeljito razčlembo dogajanja na slovenski glasbeni sceni. Torej nekaj, česar v tem trenutku na slovenskih televizijah skorajda ni.

Mesečna oddaja dopolnjuje ponudbo glasbenih oddaj, ki obsega Aritmijo, Koncert in Izza odra. Tudi trojček starih oddaj je doživel temeljito prenovo. Vse tri oddaje so postale mesečne in bodo zapolnjevale večerne termine drugega programa TV Slovenija.