Lynne Perrie je zaznamovala vloga v limonadi Coronation Street. Foto:
Lynne Perrie je zaznamovala vloga v limonadi Coronation Street. Foto:
princ Charles
Bar v ulici Coronation je že obiskal tudi princ Charles. Foto: EPA

V petek zvečer umrla Lynne Perrie, ki se je v britanski seriji predstavljala v vlogi tovarniške delavke Ivy Tilsley, je oboževalce nadaljevanke navduševala od leta 1979 do 1994. Igralka, ki se je rodila leta 1931 v Rotherhamu, je nase najbolj opozorila prav z vlogo Ivy, ki se nikoli ni pozabila vmešavati bodisi v tovarniško politiko bodisi v zasebno življenje svojega sina Briana Tilsleyja in njegove žene Gail. Ivy Tilsley, neomajna rimskokatoličanka, pa je bila med ljubitelji serije poznana tudi po svojem ostrem jeziku.

Pogrešali jo bodo
Njena soigralka Liz Dawn, ki upodablja lik Vere Duckworth, je Perriejevo opisala kot osebo, ki je bila polna življenja in je bilo z njo vedno zabavno igrati. Tudi igralec Johnny Briggs, ki se bo naslednji mesec poslovil od vloge Mika Baldwina, je naklonil pokojni igralki le lepe besede in dodal, da jo bodo vsi zelo pogrešali. Igralska zasedba jo je opisala tudi kot eno najbolj radodarnih oseb.

Lik Ivy, ki se je poročila s taksistom Donom Brennanom, je umrl leto zatem, ko je serijo zapustila Perriejeva. Igralka se je med drugim predstavila tudi v filmu Kes, ki pripoveduje zgodbo o mladem fantu iz Yorkshira, kot radovedna tajnica Petty pa se je v 70. letih predstavljala v televizijski seriji Queenie's Castle.