Banksy je avtorstvo novega dela tudi že potrdil na svoj tipični način: fotografijo dela je objavil na svoji spletni strani in na profilu na Instagramu. Pri delu ga tudi tokrat niso zasačili: poslikava je bila končana, ko so prebivalci bristolske četrti Barton Hill v četrtek zjutraj vstali. (Lokalni prebivalci poročajo, da so okrog šestih zjutraj pred steno videli zidarski oder; ko je bil odstranjen, se je razkrila poslikava.)

Poslikava stavbe na ulici Marsh Lane v Bristolu prikazuje deklico, ki je s fračo pravkar izstrelila kup rdečega cvetja in listja. Foto: Reuters
Poslikava stavbe na ulici Marsh Lane v Bristolu prikazuje deklico, ki je s fračo pravkar izstrelila kup rdečega cvetja in listja. Foto: Reuters

Rojstnodnevno darilo?
Umetnina se je pojavila na steni hiše, ki jo ima v najemu Edwin Simons: ravno tisti dan, v četrtek, je praznoval svoj 67. rojstni dan. Njegova 37-letna hčerka je za vse skupaj izvedela šele, ko so jo ljudje začeli označevati v objavah na Facebooku. "Tukaj vse že cel dan vrvi od vznemirjenja," je povedala za The Guardian. "Toliko ljudi je prišlo uživat ob umetnini in jo fotografirat, čudovito je."

Vandali hitrejši od nevihte Denis
Družina je takoj sklenila, da bo umetnino prekrila s steklom in jo tako zavarovala pred vandalizmom. "Radi bi ohranili cvetje, ker je za konec tedna napovedano hudo neurje," je komentirala Simonsova hčerka. A v resnici so bili nepridipravi še hitrejši od vremena: danes se je na muralu pojavil grafit – z neonsko rožnatim sprejem je nekdo čez deklico napisal "BCC wankers".

Lokalni prebivalec je žalostni razvoj dogodkov komentiral z besedami: "Res je škoda, ampak na žalost bi se to prej ali slej zgodilo."