Alec Baldwin in Woody Allen sta v preteklosti že večkrat sodelovala. Foto: AP
Alec Baldwin in Woody Allen sta v preteklosti že večkrat sodelovala. Foto: AP

Intervju je bilo mogoče spremljati v živo na Instagramu, javno komentiranje pa je bilo onemogočeno. Slabo uro trajajoči intervju je pritegnil precej pičlo občinstvo, saj ga je spremljalo od 2400 do 2700 ljudi. Baldwin in Allen sta med drugim kramljala o Allenovem pisanju, uporabi kletvic v filmih in trenutnem stanju na Broadwayu, piše Associated Press (AP).

Vse manj razburljivo ustvarjanje filmov
86-letni Allen je dejal, da ustvarjanje filmov zdaj ni več tako razburljivo, saj njegovi filmi preživijo le nekaj dni v kinematografih, nato pa neposredno preidejo na pretočne platforme. "Veliko vznemirjenja je izginilo. Ni tako prijetno, kot je bilo," je dejal filmar. Kljub temu namerava svoj naslednji film posneti še letos v Parizu. "Naredil bom še enega in bom videl, kako se bom počutil," je napovedal.

Baldwin, ki je nastopil v več Allenovih filmih, vključno z Alice (1990), Rimu z ljubeznijo (2012), in Otožna Jasmine (2013), je v intervjuju pohvalil njegovo pisanje. Med videonapovedjo intervjuja je tudi pokazal Allenovo knjigo Zero Gravity, ki je izšla v tem mesecu.

Sicer se tako Allen kot Baldwin spoprijemata vsak s svojo kontroverznostjo, a se teh tematik nista dotaknila.

Posvojenkine obtožbe zoper Allena
Allena njegova 36-letna posvojenka Dylan Farrow obtožuje, da jo je v otroštvu spolno zlorabil. Te obtožbe so znova prišle na plano v lanski dokumentarni seriji Allen proti Farrowovi, v kateri sta Dylan in njena krušna mati, igralka Mia Farrow podrobno opisali obtožbe, ki sta jih prvič podali leta 1992. Filmar je zanikal vse obtožbe, dve dolgotrajni preiskavi pa sta se končali brez obtožb zoper njega.

Sorodna novica Allen proti Farrowovi: bo svet zdaj pripravljen verjeti Dylan Farrow?

Baldwin je torkov intervju napovedal v nedeljo zvečer in ob tem na svojem profilu na Instagramu zapisal, da mu je vseeno, če bo kdo objavljal sodbe zaradi njegove napovedi pogovora z Allenom. "Imam svoje prepričanje in mi je res vseeno za špekulacije drugih. Če menite, da bi moralo sojenje potekati v obliki HBO-jevega dokumentarca, je to vaša stvar," je zapisal.

Baldwin je ostal eden najbolj predanih Allenovih zagovornikov, med katerimi so še Diane Keaton, Scarlett Johansson, Larry David, Javier Bardem in Jude Law. V nasprotnem taboru igralcev, ki so izrazili obžalovanje zaradi sodelovanja z njim, pa so Kate Winslet, Rebecca Hall, Colin Firth in Timothee Chalamet. Zaradi omenjenih obtožb je bil Allen deležen tudi Amazonovega preklica pogodb za štiri projekte. Leta 2019 je s tem spletnim velikanom dosegel poravnavo, potem ko ga je tožil za 68 milijonov dolarjev, torej dobrih 64 milijonov evrov.

Lanska tragedija na snemalnem prizorišču
64-letni Baldwin pa se spopada s tožbami zaradi zaradi lanske tragedije, ko je na snemanju filma Rust v ameriški zvezni državi Nova Mehika sprožil pištolo, v kateri naj ne bi bilo pravih nabojev, a je pri tem ubil direktorico fotografije Halyno Hutchins in ranil režiserja Joela Souzo.