Foto: EPA
Foto: EPA

V noči na sredo in v sredo bodo reke po vsej državi naraščale. Razlivanje bo mogoče predvsem na Vipavskem, Notranjskem in Dolenjskem, saj je tam predhodna vodnatost že velika. Za ta območja je Arso izdal rumeno opozorilo. Reke bodo upadle v četrtek, ko se bo ustalilo tudi naraščanje kraških rek, so zapisali.

Temperatura rek se je v teh dneh znižala. Povprečna temperatura se giblje od osem do 12 stopinj Celzija.

Popoldne se bo oblačnost povečala, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Ponoči bo dež spet zajel vso Slovenijo. Meja sneženja bo zjutraj na okoli 1200 metrih nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 11 stopinj Celzija.

V sredo bo sprva oblačno in deževno, v bližini morja bodo nevihte. Dež bo popoldne ponehal, od zahoda se bo jasnilo, nastale bodo še krajevne plohe in posamezne nevihte. Dopoldne bo na Primorskem še pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

V četrtek bo dopoldne povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bo spet nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. V petek bo deloma sončno s povečano koprenasto oblačnostjo. V Posočju bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter.