Tako četrtek kot petek bosta povečini dežena. Kaplje bodo deloma prizanesle le vzhodu države. Foto: Reuters
Tako četrtek kot petek bosta povečini dežena. Kaplje bodo deloma prizanesle le vzhodu države. Foto: Reuters
Ognemet
Ognjemete bomo morali gledati izpod dežnika. Foto: MMC RTV SLO

Jure Jerman iz agencije za okolje je za MMC dejal: "Zime letos ne bo več. To lahko z gotovostjo zatrdim". Z močnimi jugozahodnimi vetrovi namreč nad naše kraje prihaja vlažen in precej topel zrak, kar pomeni, da bo silvestrovo večinoma oblačno in deževno.

Vremenska napoved za 31. december:
Pretežno oblačno bo, na vzhodu delno jasno. Sprva bo deževalo v zahodnih krajih, proti večeru se bodo padavine razširile nad večji del države. Vmes bodo tudi nevihte.

Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, čez dan od 4 do 9, ob morju do 11 stopinj Celzija.

Najmanj padavin na vzhodu države
Padavin bo sicer več na zahodu in jugu države. Še najmanj padavin čaka prebivalce vzhodne Slovenije, saj se bodo prve kaplje tam pojavile šele ponoči, medtem ko bo na zahodu deževalo že čez dan. Slišalo pa se ne bo samo petard in raket - Jerman namreč pravi, da bo ponekod občasno tudi grmelo.

Vse tiste, ki bodo novo leto dočakali na prostem, tokrat za spremembo ne bo zeblo. Kot nam je razložil Jerman, se bodo v zadnjih urah starega in prvih novega leta temperature gibale med tremi in osmimi stopinjami Celzija.

V soboto nas bodo razveselile snežinke
In kaj nas čaka prve dni leta 2010? "Petek bo še vedno oblačen z občasnimi padavinami. Začel bo dotekati malo hladnejši zrak, tako da se bo v noči na soboto v alpskih dolinah dež že spreminjal v sneg," razlaga Jerman in dodaja, da se bo v soboto še bolj ohladilo, zaradi česar bo začelo snežiti tudi po nižinah. "Po zadnjih napovedih bo tokrat največ padavin v južni Sloveniji, kjer lahko zapade nekaj centimetrov snega," še pravi Jerman.