Nedeljski prizor. Foto: TV Slovenija posnetek zaslona
Nedeljski prizor. Foto: TV Slovenija posnetek zaslona
Vabilo

Ste neurje ujeli v objektiv? Vabljeni, da posnetke delite z nami in javnostjo na mmc-notranja@rtvslo.si. Hvala!

V številnih občinah v Prekmurju, na Štajerskem in Koroškem so morali posredovati gasilci, saj so meteorne vode poplavile cestišča in stanovanjske objekte, je poročala TV Slovenija. Težave s točo in razlivanjem meteornih vod so imeli tudi v Posavju in na Dolenjskem. Posnetki toče so z Rateža v občini Novo mesto. V 55 intervencijah je sodelovalo 450 gasilcev iz 35 gasilskih enot.

Arso tudi danes opozarja na nevarnost razlivanja rek in nevarnost poplav v Prekmurju.

Tako je bilo v vasi Ratež v občini Novo Mesto. Foto: TV Slovenija posnetek zaslona
Tako je bilo v vasi Ratež v občini Novo Mesto. Foto: TV Slovenija posnetek zaslona

Ne le to, ob napovedanih močnejših nalivih geološki zavod Slovenije opozarja, da je danes povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov, poroča Slovenska tiskovna agencija. Prebivalci tistih območij, kjer so se plazovi v preteklosti že pojavljali, naj bodo posebej pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine ter na zastajanje vode, so zapisali.

Povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov je predvsem v severovzhodni Sloveniji, mogoči pa so tudi v preostalih predelih države, so sporočili z geološkega zavoda. Verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov se bo povečala sorazmerno s količino padavin.

Po državi bo danes prevladovalo oblačno vreme z občasnim deževjem. Več dežja bo v vzhodnem delu države, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem in v jugovzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija.
V torek nas čaka oblačno vreme, pojavljale se bodo le manjše krajevne padavine. Nato pa sledita še dva oblačna in deževna dneva.

Vreme povzročalo nevšečnosti