Vremenoslovci napovedujejo hladnejše dni, meja sneženja se bo, razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije, ob močnejših padavinah spustila do nižin.

Padavine bodo od severa počasi slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale.

Slabo počutje

Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost.

V noči na torek bo splošna obremenitev slabela, v sredo in četrtek bo večinoma sončno. Po nekaj hladnejših dneh bo sledila otoplitev.

Vremenska napoved

Prek naših krajev se proti jugu pomika hladna fronta. Preverite vremenske napovedi.

Razmere v visokogorju

Nevarnost snežnih plazov je trenutno še majhna, a se zaradi padavin hitro povečuje. Sneži na večinoma trdo podlago, ponekod je padlo tudi precej sodre. Severni veter bo novi sneg prenašal v zamete, nastale bodo nove klože. Temperatura v gorah bo pod ničlo.

Prometne informacije

Vklopite žaromete

Ker je na višje ležečih predelih na cestah sneg, drugje pa so ceste mokre, policisti voznike opozarjajo, naj prilagodijo hitrost vožnje, ohranjajo varnostno razdaljo in imajo prižgane luči. Dnevne luči, s katerimi so opremljeni novejši avtomobili, so premalo, treba je vklopiti zasenčene luči, so zapisali na Policijski upravi Kranj.