Vremenoslovci so za vzhodno in del osrednje Slovenije izdali oranžno opozorilo. Foto: Meteoalarm
Vremenoslovci so za vzhodno in del osrednje Slovenije izdali oranžno opozorilo. Foto: Meteoalarm

Agencija za okolje je tako predvsem za vzhodno Slovenijo izdala oranžno opozorilo zaradi nevarnosti neurij z močnejšimi nalivi, krajevno se lahko pojavlja tudi toča, so zapisali na svoji spletni strani. Obenem pa opozarjajo tudi, da lahko v četrtek popoldne in v noči na petek v vzhodnem delu države ob močnejših nalivih hitro in močno narastejo manjši hudourniki in potoki.

Kaj pomeni oranžni alarm?

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, mogoče so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.
(vir: ARSO)

Vremenoslovci sicer napovedujejo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, podobno bo tudi v petek. Krajevne plohe in nevihte se bodo najprej začele pojavljati v severovzhodni Sloveniji, čez dan pa se bodo razširile tudi v notranjost države.

V soboto bo nato spet sončno, krajevne padavine se bodo pojavljale le v hribovitem svetu zahodne Slovenije. V nedeljo bo v vzhodni Sloveniji delno jasno in suho, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, še kaže vremenska napoved.