Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je okoli 18. ure močan veter v krajih Prelesje, Rakovnik pri Šentrupertu in Bistrica pri Mokronogu, občina Šentrupert, deloma razkril tri strehe stanovanjskih hiš in dveh gospodarskih poslopij. Podrlo je smreko na železniško progo in drevo na cesto na Rakovniku pri Šentrupertu. Posredovali so gasilci PGD-ja Šentrupert in delavci cestnega podjetja in Slovenskih železnic, so zapisali.

Neurje je približno ob istem času zajelo tudi občino Sevnica. Na cesti Mokronog–Boštanj v naselju Laze pri Boštanju je podrto drevo oviralo promet, odstranil ga je dežurni delavec CGP-ja Sevnica. Na Kvedrovi cesti v Sevnici je podrlo semafor, ki so ga odstranili dežurni vzdrževalci. Ob 18.02 so posredovali gasilci PGD-ja Sevnica na Glavnem trgu v Sevnici, kjer so pri stavbi občine Sevnica odmašili jašek za meteorno vodo. Na Drožanjski cesti v Sevnici je podrto drevo oviralo promet, ki ga je odstranil dežurni delavec Komunale Sevnica.

Tudi v torek bodo plohe in nevihte pogoste. Foto: BoBo
Tudi v torek bodo plohe in nevihte pogoste. Foto: BoBo

Pestro vremensko dogajanje se je nato preselilo vzhodneje. Ob 19.23 je tako občino Muta zajelo močno neurje z vetrom in dežjem. Gasilci PGD-ja Muta so posredovali na več lokacijah, kjer so odstranjevali podrto drevje s cestišč, s pomočjo delovnega stroja pa usmerjali hudournike, ki so ogrožali ceste in objekte. V naselju Gortina so pogasili električni drog, ki se je podrl zaradi vetra, brez elektrike je ostalo 70 odjemalcev. Dežurni delavci Elektra Celje so nastalo škodo odpravili.

Okoli 20. ure pa se je vreme zneslo še nad okolico Ptuja, kjer je v naseljih Grajena, Grajenščak in Krčevina pri Vurbergu meteorna voda zalila več stanovanjskih kleti in ceste. Gasilci PGD-ja Grajena so iz petih kleti izčrpali meteorno vodo, očistili ceste in meteorne jaške in namestili protipoplavne vreče pred stanovanjskim objektom, ki ga je ogrožal potok Grajena.

Neurje.si pa je na svojem Facebooku poročal, da je že popoldne na območju Moravskih Toplic in Prosenjakovcev padala debela toča, ponekod v velikosti jajca, ki je za seboj pustila precejšnjo škodo na poljščinah. Po poročanju nekaterih medijev je debela toča padala tudi na Obali.