Skupina poslancev LDS-a je Bručabna na odgovornost z interpelacijo poklicala 11. oktobra. Foto: RTV SLO
Skupina poslancev LDS-a je Bručabna na odgovornost z interpelacijo poklicala 11. oktobra. Foto: RTV SLO

Bručan je na konferenci za novinarje izrazil razočaranje nad navajanjem neresnic, demagoških trditev in očitkov o neizvršenih nalogah v 2 letih njegovega ministrovanja. LDS mu je z 11. oktobra vloženo interpelacijo med drugim očital tudi divjo privatizacijo zdravstva. Bručan odgovarja, da ne gre za privatizacijo, temveč uvajanje zasebništva v javni del zdravstva prek koncesij. Bručan tudi trdi, da so se koncesije podeljevale na enak način kot v prejšnjem mandatu.

Med glavnimi razlogi za interpelacijo LDS navaja divjo in nenačrtovano privatizacijo, nepripravo več zakonov, manipuliranje s podatki o čakalnih dobah in milijardno škodo zaradi previsokih cen zdravil.

Primanjkljaj ZZZS-ja, zaplete z operacijskimi mizami, čakalne dobe, neurejene koncesije in laboratorijsko dejavnost naj bi podedoval prav od LDS-a. Dodal je, da se je stanje po njegovem prevzemu funkcije ministra za zdravje na vseh področjih popravilo. Poleg tega je med svojimi uspehi omenil pripravo 6 zakonov, ki so pripravljeni na obravnavo.

Gre za drugo interpelacijo zoper ministra Janševe vlade. Prva je naslovljena na kulturnega ministra Vaska Simonitija.