Janša v partnerstvu vidi dobro obliko sodelovanja tudi v prihodnje. Foto: RTV SLO
Janša v partnerstvu vidi dobro obliko sodelovanja tudi v prihodnje. Foto: RTV SLO
Partnerstvo za razvoj
Andrej Bajuk, predsednik NSi-ja, meni, da je partnerstvo pravi način za uvajanje reform, za katere želijo čim širšo podporo. Foto: RTV SLO
Sestanek partnerstva za razvoj

Premier Janez Janša meni, da je partnerstvo v določeni meri prispevalo tudi k temu, da je gospodarsko stanje v Sloveniji najboljše do zdaj in da so takšne tudi napovedi za prihodnost.

S pomočjo partnerstva je bilo sprejetih približno 60 odstotkov ukrepov s področja gospodarskih in socialnih reform, pri katerih so bili najtrši ukrepi sprejeti z veliko soglasja. Premier je dodal, da je partnerstvo obravnavalo 36 zakonov in nekatere druge akte, med njimi tudi resolucijo o nacionalnih razvojnih projektih za obdobje od leta 2007 do leta 2023.

Letos največ o davčni , prihodnje leto o delovnopravni zakonodaji
Letos je partnerstvo največ pozornosti namenilo davčni zakonodaji. Člani Partnerstva za razvoj se bodo naslednjič sestali januarja 2007, pozornost na sestankih pa bo namenjena svežnju delovnopravne zakonodaje. Če bo šlo vse po načrtih, bo večina dela partnerstva končana do septembra 2007.

Tudi potem ostajajo pred Slovenijo pomembni izzivi, zato Janša vidi v partnerstvu dobro obliko za sodelovanje tudi v prihodnje. Predsednik SD-ja Borut Pahor upa, da bo vlada pri oblikovanju reforme trga dela potrpežljiva s socialnimi partnerji in socialnimi demokrati. Na naslednji seji namerava Pahor predstaviti načrt alternativnega vladnega programa, ki bo pokazal, kaj si lahko slovenska javnost obeta, če bo SD zmagal na naslednjih volitvah.

Predstavniki drugih strank v partnerstvu so izrazili optimizem nad delom in upanje, da se bo ploden dialog v okviru partnerstva nadaljeval. V DeSUS-u si podobnega uspeha želijo tudi v drugem polčasu. Bogdan Barovič iz SNS-a pa je poudaril, da stranka v partnerstvu tvorno sodeluje.

Sestanek partnerstva za razvoj