Mediji poročajo, da zgodba z nočne patrulje pred letom dni še ni končana. Foto: Policija
Mediji poročajo, da zgodba z nočne patrulje pred letom dni še ni končana. Foto: Policija

Trojica policistov je julija lani med nočno izmeno v svojem vozilu prevažala mladoletnico, z njo popivala in ji med drugim nekaj časa tudi prepustila volan policijskega vozila. Sporno dogajanje so začeli preiskovati, potem ko je dekle na družbenih omrežjih objavilo posnetke nočnega dogajanja.

Vsi trije so bili odpuščeni, Valjavec pa zdaj na ljubljanskem delovnem in socialnem sodišču zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi toži državo oz. ministrstvo za notranje zadeve, saj verjame, da je izguba službe pretiran ukrep.

Zahteva razveljavitev odpovedi, poplačilo izgubljenih plač in vrnitev nazaj na delovno mesto, je za Večer dejal njegov odvetnik Boris Kanduti.

Na sojenju bi moralo pričati tudi zdaj 18-letno dekle, ki je tedaj noč preživelo s policisti, a se na vabila ne odziva. Sodnica Snežana Zorc bo zato za naslednjo razpravo 8. novembra odredila prisilno privedbo priče.

Drugi odpuščeni tožbo že izgubil

Zaradi odpovedi delovnega razmerja je delodajalca na kranjskem sodišču tožil že Nejc Bizant, ki je bil tisto noč prav tako vpleten v afero, a je bila po informacijah Dela tožba neuspešna.

Specializirano tožilstvo je po poročanju medijev zoper enega izmed policistov vložilo obtožni akt zaradi kaznivega dejanja ponareditve uradne listine. Policisti so namreč med pisanjem poročila navedli napačen kraj in čas obravnave ustavljenega voznika avtomobila in mu pripisala alkoholiziranost, čeprav naj ta sploh ne bi pihal.