Pomfri je zelo nezdrav, saj se kopa v olju na visoki temperaturi. To ustvarja posebne transmaščobe, ki so za človeško telo zelo nezdrave. Foto: EPA
Pomfri je zelo nezdrav, saj se kopa v olju na visoki temperaturi. To ustvarja posebne transmaščobe, ki so za človeško telo zelo nezdrave. Foto: EPA
Popolnoma druga zgodba nastopi, ko isto sestavino, torej krompir pripravimo z zdravimi zeliščnimi začimbami in ga pred tem skuhamo v vodi. Lahko ga tudi spečemo v pečici, a s popolnoma nič dodane maščobe. Krompir je namreč najbolj zdrav, če nima dodane nobene maščobe. Foto: Pixabay
Popolnoma druga zgodba nastopi, ko isto sestavino, torej krompir pripravimo z zdravimi zeliščnimi začimbami in ga pred tem skuhamo v vodi. Lahko ga tudi spečemo v pečici, a s popolnoma nič dodane maščobe. Krompir je namreč najbolj zdrav, če nima dodane nobene maščobe. Foto: Pixabay
Krompir, ki se mu po kuhanju doda maščobo ali kakšno kremo oziroma omako, je manj zdrav kot le kuhan krompir, še vedno pa je bolj zdrav kot ocvrt krompir. Foto: Dobro jutro
Krompir, ki se mu po kuhanju doda maščobo ali kakšno kremo oziroma omako, je manj zdrav kot le kuhan krompir, še vedno pa je bolj zdrav kot ocvrt krompir. Foto: Dobro jutro