Michal Fikrt je bil najbolj zaslužen, da so bili Jeseničani celo na pragu zmage. Foto: Sandi Fišer
Michal Fikrt je bil najbolj zaslužen, da so bili Jeseničani celo na pragu zmage. Foto: Sandi Fišer
Anže Ropret
Anže Ropret je hitro izničil vodstvo železarjev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ljubljančani so bili precej boljši, pripravili so si številne priložnosti, razmerje v strelih na vrata je bilo kar 42:23 v njihovo korist. V vratih železarjev je bil sijajni Michal Fikrt.
V prvi tretjini sta mreži mirovali. Najlepšo priložnost za Jeseničane je imel Antti Pusa v 9. minuti, a je bil Jean-Philippe Lamoreux na mestu. Za zmaje sta John Hughes in Tomi Mustonen v 19. minuti iz ugodnega položaja streljala mimo vrat.
Fikrt reševal železarje
V drugi tretjini so bili zeleno-beli za razred boljši. Razmerje v strelih je bilo 23:4, neverjetno pa je branil Fikrt. V 37. minuti so železarji izvedli protinapad. Tomi Hafner je našel Puso, ki je s strelom pod prečko zatresel mrežo. V naslednji minuti je sijajni Fikrt obranil strel Boštjana Goličiča, Anže Ropret pa je odbiti plošček poslal za njegov hrbet.

Vrnitev zmajev v zadnjih osmih minutah
V 44. minuti je bil izključen kapetan zeleno-belih Žiga Pance, novi železar Lukaš Hvila pa je izkoristil številčno premoč. Slovak je trenutno na preizkušnji na Jesenicah. V 49. minuti so imeli Jeseničani dva igralca več (na kazenski klopi sta bila Aleš Mušič in Mustonen), kar je unovčil James Sixsmith. Zeleno-beli se niso predali. Eric Pance je znižal v 52. minuti, Jamie Fraser pa je po podaji Ropreta izid poravnal dve minuti pred koncem.

Pri kazenskih strelih je odločil Fraser v tretji seriji. Lamoreux je obranil strele Vilhama, Sixsmitha in Waceyja Rabbita. Za najboljšega igralca tekme pri Jesenicah so razglasili vratarja Fikrta, pri Olimpiji pa napadalca Petra Šachla.

Poletna liga Rudi Hiti, 2. krog:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA
* 3:4 (0:0, 1:1, 2:2)
1.200; Pusa 37., Hvila 44., Sixmith 49.; Ropret 38., E. Pance 52., Fraser 58.
* - po kazenskih strelih

ŠTUDENTSKA SELEKCIJA ZDA - VSV BELJAK
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Hunter 37.; Damon 1., Sleghier 8.

1. krog:
VSV BELJAK
- TILIA OLIMPIJA
* 3:2 (1:1, 0:1, 1:0)
* - po kazenskih strelih

ACRONI JESENICE - ŠTUDENTSKA SELEKCIJA ZDA
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

3. krog, sobota ob 16.00:
TILIA OLIMPIJA - ŠTUDENTSKA SELEKCIJA ZDA

Ob 19.30:
VSV BELJAK - ACRONI JESENICE