Marjan Manfreda (desno) je dosegel drugi gol na tekmi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marjan Manfreda (desno) je dosegel drugi gol na tekmi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
John Hughes
John Hughes je Olimpijo približal na gol zaostanka, bližje pa ni šlo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Železarji" so tako turnir končali z dvema zmagama in enim porazom po kazenskih strelih. Jeseničani so proti do tega kroga neporaženim Beljačanom, ki so prvič nastopili v najmočnejši postavi, povedli v 2. minuti, ko je Slovak Lukaš Hvila zadel po podaji Marjana Manfrede. Malo pozneje je prav Manfreda povišal vodstvo, potem ko je za hrbet Bernharda Starkbauma spravil odbiti plošček po strelu Šveda Marcusa Olssona.

Beljak je do konca tretjine z dvema goloma Marca Pewala ujel priključek. Pri prvem mu je podal Tomaž Razingar, medtem ko je pri drugem Pewal izkoristil prednost dveh igralcev več na ledu.

Železarji šestič zmagovalci Poletne lige
Edini strelec v drugi tretjini je bil James Sixsmith, ki je v 24. minuti izkoristil podajo Anttija Puse. Jeseničani so bili v tem delu boljši tekmec, a jim ni uspelo še enkrat zatresti mreže Beljaka. Zato pa so njihovi napadi obrodili sadove v 57. minuti. Avstrijci so imeli na ledu dva igralca manj, kar je kaznoval Wacey Rabbit, ki je v mrežo pospravil odbitek po poskusih Andreja Tavžlja, Puse in Sixsmitha. Rezultat tekme je dobro minuto pozneje ob igri 4:3 postavil Pusa. Jeseničani so tako prvič po letu 2009, skupno pa že šestič, kar je največ izmed vseh udeležencev, zmagali na Poletni ligi.

Brez Žige Panceta in Šachla zmajem ni uspelo
Tilia Olimpija
je v prvi tekmi dneva s 3:4 klonila proti študentski selekciji ZDA in turnir končala na 3. mestu. Trener Hannu Järvenpäa je po petkovem derbiju z Jesenicami počitek privoščil Žigi Pancetu in Petru Šachlu. Američani so že v deveti sekundi premagali Matijo Pintariča. Mariborčan očitno ni bil najbolje razpoložen, saj je do 27. minute klonil še trikrat. Ob visokem vodstvu Američanov s 4:1 ga je predčasno zamenjal Jean Philipp Lamoreux. V 33. minuti je Tomi Mustonen po strelu Aleša Mušiča pospravil odbiti plošček za hrbet Justina Sanda za 2:4. Olimpija je v zadnji tretjini močno pritiskala, a zadeti ji je uspelo le enkrat, za kar je v 49. minuti poskrbel John Hughes.

POLETNA LIGA RUDI HITI 2011

3. krog:
VSV BELJAK - ACRONI JESENICE
2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Pewal 12., 18.; Hvila 2., Manfreda 5., Sixsmith 24., Rabbit 57., Pusa 58.

TILIA OLIMPIJA - ŠTUDENTSKA SELEKCIJA ZDA
3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
Fraser 14., Mustonen 33., Hughes 49.; Werner 1., McAlesse 19., McTigue 23., Burazin 27.

2. krog:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA
* 3:4 (0:0, 1:1, 2:2)

ŠTUDENTSKA SELEKCIJA ZDA - VSV BELJAK
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

1. krog:
VSV BELJAK - TILIA OLIMPIJA
* 3:2 (1:1, 0:1, 1:0)

ACRONI JESENICE - ŠTUDENTSKA SELEK. ZDA
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

* - po kazenskih strelih