ACH Volley v tej sezoni še ne pozna poraza. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley v tej sezoni še ne pozna poraza. Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja so nadaljevali zmagovito serijo, a so spoznali, da jim na povratni tekmi v Bukarešti najbrž ne bo lahko. Ljubljančani bodo morali za uspeh najbrž zaigrati bolje, saj vsaj v prvi polovici tekme niso navdušili.

Slovenski pokalni zmagovalci so na nevarnost opozarjali že po pregledu posnetkov in analizi tekmecev, čeprav sam začetek ni kazal, da bi se lahko zgodilo presenečenje. Ljubljančani so hitro prišli v zanesljivo vodstvo, toda po izidu 9:5 so se začeli prebujati tudi gostje. Povsem so se razigrali po izidu 15:11, v končnici so imeli celo zaključno žogo, a ne posebej navdihnjenim oranžnim zmajem se je vendarle uspelo rešiti, to je z asom uspelo Alenu Šketu.

V prvem nizu je imela slovenska ekipa odličen sprejem, ki se je potem nadaljeval tudi v preostalih nizih, toda tega ni izkoristila v napadu, predvsem na začetku ni bil razpoložen korektor Nikola Gjorgiev. Začetek drugega niza je bil za domače znova boljši, toda Romuni so hitro vzpostavili ravnotežje, izenačeno pa je bilo vse do končnice 20:20. Srb Dušan Kopar je z blokom goste povedel v vodstvo z 22:20, nato so dobili še dve točki zapovrstjo, tako da je bilo jasno, da so osvojili vsaj častni niz.

Ljubljančani so spoznali, da je vrag odnesel šalo. Dober začetek so vendarle kronali z zanesljivejšo igro skozi celoten tretji niz, v katerem je odlično igral Jure Okroglič, v tem delu je dosegel sedem točk. Zmaga je gostitelje popolnoma sprostila, tako da je četrti del tekme potekal v igri mačke z mišjo, gostje so namreč povsem popustili.

POKAL CHALLENGE (M), osmina finala

Prva tekma:
ACH VOLLEY – STEAUA BUKAREŠTA
3:1 (24, -21, 19, 12)

ACH Volley: Pernuš 1, Šket 10, Rutar, Mašulović 13, Todorović 1, Peruničić, Okroglič 12, Kovačič, Gjorgiev 17, Pokeršnik, Videčnik 8, Kök.

Steaua: Radunović 18, Lakčević, Ghionea, Peta 15, Lopar 8, Dumitru, Ocunschi, Iftime, Vologa 4, Matei 15, Miron, Montea 1, Kostić 1.

Povratna tekma bo 19. 1. ob 17.00.