Igrišče s trdo podlago v Gvangžuju, kjer bo potekal teniški dvoboj med Kitajci in Slovenci. Foto: Teniška zveza Slovenije
Igrišče s trdo podlago v Gvangžuju, kjer bo potekal teniški dvoboj med Kitajci in Slovenci. Foto: Teniška zveza Slovenije

"Razmere za delo so dobre. Vzdušje v reprezentanci je kljub odsotnosti Artnaka super. Imamo še nekaj težav zaradi 'jetlaga', a teniški igralci smo tega že vajeni. Organizacija je zelo dobra, kitajski organizatorji so se res potrudili. Nekaj težav s kolenom ima naš najvišje uvrščeni igralec Blaž Rola, tako da ne morem potrditi, ali bo nared za dvoboje," je dejal kapetan Grega Žemlja, ki se v Gvangžuju vrača v vlogo igralca.

Pravila Davisovega pokala dopuščajo, da lahko kapetan nadomesti odsotnega igralca. Bor Artnak ostaja v ZDA in ne bo mogel pomagati slovenski reprezentanci. Nazadnje je nastopal na turnirju v Indian Wellsu in prišel do četrtfinala.

Poleg Blaža Role ima Žemlja na voljo za srečanje s Kitajci še mlada Sebastiana Dominka in Matica Križnika.

Dvoboj za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala v Gvangžuju se bo odvil 2. in 3. februarja, potekal bo na trdi podlagi na zunanjem igrišču. Tekme se bodo začele ob 11. uri po lokalnem času oziroma ob 4. uri zjutraj po srednjeevropskem.

Hitro slovo Tamare Zidanšek

Tamara Zidanšek je izgubila v prvem krogu turnirja WTA 250 v tajskem Hua Hinu. Po uri in 43 minutah jo je s 6:2 in 6:2 v njunem prvem medsebojnem obračunu premagala Američanka Katie Volynets.

Kitajska ima trenutno enega igralca v prvi stoterici lestvice ATP: Džidžen Džang je na 50. mestu. Jibing Vu je 118., Junčeng Šang je 141., Junčaokete Bu pa je 173. V primeru zmage bo Slovenija obstala v drugi svetovni skupini, ob porazu bo nazadovala v tretji rang tekmovanja, ki poteka na regionalni ravni.