Rašo Nesterović se poslavlja od KZS-ja. Foto: www.alesfevzer.com
Rašo Nesterović se poslavlja od KZS-ja. Foto: www.alesfevzer.com

"Odločitev, da zapustim mesto generalnega sekretarja, je bila izjemno težka, a sprejeta po dolgem in tehtnem premisleku. Še bolj kot na vse delo, ki smo ga s sodelavci opravili v vseh teh letih, sem ponosen prav na to ekipo ljudi, ki iz dneva v dan skrbi za slovensko košarko. Skupaj smo delili veselje in razočaranje, in to nas je delalo boljše. Iskreno se jim zahvaljujem za odlično sodelovanje in opravljeno delo ter si želim, da s takšnim zagonom delujejo še naprej. Hvala vsem predstavnikom košarkarskih klubov, podpornikom slovenske košarke in navijačem. Verjamem, da se bomo še naprej srečevali v košarkarskih dvoranah," je ob slovesu s Košarkarske zveze Slovenije za spletno stran KZS-ja dejal Rašo Nesterović.

Nekdanji izvrstni košarkar je ključno funkcijo v slovenski košarki prevzel 3. novembra 2014. V zadnjem času se je znašel na udaru kritik predvsem zaradi nespretnosti KZS-ja pri obravnavi primera Nike Barić, ki je bila zaradi starih izjav nato izključena iz reprezentance, ki jo je čakalo domače evropsko prvenstvo.

Slovenke so na domačem parketu že po dveh tekmah ostale brez možnosti in po vodi je splavala priložnost za popularizacijo ženske košarke. A vtis so ravno v nedeljo popravile mlade košarkarice, ko so nepričakovano postale evropske prvakinje.

KZS ne bo hitel z izborom naslednika

Ob novici, ki jo je javnosti sporočila krovna zveza, je predsednik Matej Erjavec dejal: "Nesterovićeva odločitev nas je presenetila, a jo seveda moramo spoštovati. Rašo je v vseh teh letih opravil izjemen posel za Košarkarsko zvezo Slovenije in za slovensko košarko nasploh, za kar mu bomo večno hvaležni. Kljub temu da bomo morali obrniti nov list, z izborom novega generalnega sekretarja ne bomo hiteli. Pred nami je začetek projekta svetovnega prvenstva in vso energijo bomo naprej usmerili v reprezentančno zgodbo."

Naslednji izziv za KZS je svetovno prvenstvo, kjer bo Slovenija zaigrala z zvezdnikom Lukom Dončićem. SP 2023 Slovenci začenjajo s skupinskim delom na Okinavi na Japonskem, nato pa bo v primeru napredovanja sledila selitev na Filipine.

Erjavec po odstopu Nesterovića: Verjamem, da je bila odločitev zanj težka in zahtevna