Julien Lamy je dva gola in podajo za Celje dosegel v kvalifikacijah za Konferenčno ligo, medtem ko na 11 tekmah Prve lige ni imel napadalnega učinka. Foto: www.alesfevzer.com
Julien Lamy je dva gola in podajo za Celje dosegel v kvalifikacijah za Konferenčno ligo, medtem ko na 11 tekmah Prve lige ni imel napadalnega učinka. Foto: www.alesfevzer.com

Za Celjane je Francoz v jesenskem delu na 18 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel dva zadetka in prispeval eno asistenco. Pogodbo s čarno-bejlimi je podpisal do konca leta 2025.

Robert Koren, športni direktor Mure: "Julien Lamy je takšen tip igralca, kot smo ga iskali po odhodu Dardana Shabanhaxhaja."

Francoski nogometaš kamerunskih korenin je v jesenskem delu prvenstva branil barve Celja, pred tem pa je bil član Enosis Neon Paralimniou na Cipru in West Bromwicha, Rotherhama, Wimbledona in Grimsbyja v Angliji.

Nuhanović nova moč v vezni vrsti

25-letni vezist Nuhanović je bil kapetan Kalcerja Radomelj. V vseh tekmovanjih je za mlinarje odigral 154 tekem, ob tem pa dosegel 17 zadetkov. Pogodbo s Sobočani je podpisal do konca leta 2025.

"Sandi Nuhanović je nogometaš, ki zelo dobra pozna slovensko ligo. Njegov način igre in delovne navade se skladajo s tem, kar želimo videti v Muri. Verjamem, da bo takoj zaostril konkurenco na sredini igrišča in nam pomagal do čim boljših rezultatov. Veseli me, da je Muro prepoznal kot pravo stopničko za korak naprej v svoji karieri," je za spletno stran kluba dejal Koren.

Obenem so pri klubu dodali še, da se srbski nogometaš Mihajlo Spasojević po petih mesecih sporazumno poslavlja.

Dva odhoda iz Šiške

Luka Štor in Nikola Janjić nista več nogometaša Brava, oba bosta nogometno pot nadaljevala na tujem. Štor odhaja v Izrael k prvoligašu Maccabi Petah Tikva (trenutno je na 11. mestu), Janjić na Slovaško.

25-letni Štor se je v Šiško vrnil sredi leta 2022, na 43 tekmah Prve lige je dosegel devet golov in prispeval še tri podaje. Zadnje minute v dresu Brava je odigral na tekmi proti Rogaški, ko je z golom za izenačenje omogočil preobrat Ljubljančanov za zmago s 3:2.

21-letni Črnogorec Janjić je bil del Brava od začetka letošnje sezone kot posojen nogometaš Osijeka, v 15 prvoligaških nastopih pa je prispeval eno podajo.

Mulahusejnović zapustil Koper

Iz Kopra so sporočili, da so sporazumno prekinili pogodbo z Nardinom Mulahusejnovićem. Napadalec iz BiH-a je v jesenskem delu Prve lige zaigral na 11 tekmah in se trikrat vpisal med strelce. Štirikrat je zadel še v pokalnem tekmovanju, v katerem je zbral tri nastope.

25-letnik je na Bonifiko prišel poleti, član Kopra pa je bil že v sezoni 2020/21, ko si je s 14 zadetki z Janom Mlakarjem delil prvo mesto na lestvici strelcev

Slovensko nogometno prvenstvo se bo nadaljevalo z 20. krogom, ki se bo odigral 10. in 11. februarja.