Kevin Kampl in Hee-Chan Hwang se veselita uvrstitve v finale nemškega pokala. Leipzig bo lovil prvo lovoriko v zgodovini kluba. Foto: Reuters
Kevin Kampl in Hee-Chan Hwang se veselita uvrstitve v finale nemškega pokala. Leipzig bo lovil prvo lovoriko v zgodovini kluba. Foto: Reuters

Za RB Leipzig bo to drugi nastop v finalu nemškega pokala in priložnost za prvo lovoriko v zgodovini kluba, Borussia se bo potegovala za peti naslov (najboljša je bila že v 1965, 1989, 2012 in 2017).

Kiel je 13. januarja senzacionalno izločil Bayern po streljanju enajstmetrovk v 2. krogu. Izbranci Olija Wernerja so bili aprila kar štiri tedne v karanteni zaradi številnih okužb s koronavirusom.

Borussia vse odpravila do odmora
Pri Borussii je manjkal ostrostrelec Erling Haaland, ki je zaradi težav z mišicami počival. Norvežan si je tekmo ogledal na tribuni. Po četrt ure je Giovanni Reyna z desno nogo zatresel mrežo po podaji Jadona Sancha. Američan je sedem minut zatem povišal na 2:0.

Črno-rumeni so leteli po zelenici, kapetan Marco Reus je unovčil podajo Emreja Cana. Po pol ure igre je Jonas Meffert zelo slabo podal proti vratarju Thomasu Dähneju, žogo je prestregel Thorgan Hazard in še četrtič zatresel mrežo Kiela. Tri minute pred odmorom je Jude Bellingham že postavil končni izid z 20 metrov.

Po uri igre je Edin Terzić odpravil tri menjave. Vstopi je tudi Mateu Morey, ki se je v 74. minuti hudo poškodoval koleno. V velikih bolečinah so ga odnesli z zelenice.

Kiel ima lepo priložnost, da se prvič uvrsti v Bundesligo. Na lestvici druge lige je trenutno na četrtem mestu, a ima kar tri tekme manj, ki jih bo odigral v naslednjih dveh tednih.

Emil Forsberg je vstopil v 114. minuti. Šved je bil pravi as iz rokava Juliana Nagelsmanna. 33-letni strateg se lahko poslovi z lovoriko, poleti bo postal trener Bayerna. Foto: Reuters
Emil Forsberg je vstopil v 114. minuti. Šved je bil pravi as iz rokava Juliana Nagelsmanna. 33-letni strateg se lahko poslovi z lovoriko, poleti bo postal trener Bayerna. Foto: Reuters

Forsberg odločil v 121. minuti v Bremnu
Precej bolj na napeto je bilo v petek zvečer na Weserstadionu. V 90 minutah sta mreži mirovali. Na začetku podaljška je Hee-Chan Hwang z osmih metrov matiral Jirija Pavlenko za vodstvo rdečih bikov.

Leonardo Bittencourt je v 106. minuti izenačil. Vse je že kazalo na izvajanje enajstmetrovk. V 121. minuti je Kevin Kampl, ki je igral vso tekmo, z dolgo podajo poslal žogo na levo stran kazenskega prostora. Hwang jo je z glavo podaljšal do Emila Forsberga. Šved je z volejem iz bližine poskrbel za veliko veselje nogometašev Leipziga.


Polfinale:
Werder Bremen – RB LEIPZIG * 1:2 (0:0)
Bittencourt 106.; Hvang 93., Forsberg 121.
Kampl (Leipzig) je igral vso tekmo.
* - po podaljšku

Werder Bremen: Pavlenka, Gebre Selassie, Veljković, Moisander, Augustinsson, Gross (119:./Bargfrede), M. Eggestein, Mbom (73./Bittencourt), Sargent, Selke (96./Möhwald), Füllkrug (66./Osako).

Leipzig: Gulacsi, Upamecano, Konate, Orban, Mukiele, Angelino (101./Henrichs), Kampl, Haidara (46./Nkunku; 114./Forsberg), Sabitzer (74./Poulsen), Olmo, Sörloth (90./Hwang).

Sodnik: Manuel Gräfe


BORUSSIA (D) – Holstein Kiel 5:0 (5:0)
Reyna 16., 23., Reus 26., T. Hazard 32., Bellingham 42.

Borussia (D): Hitz, Piszczek (62./Morey; 74./Meunier), Akanji, Hummels, Guerreiro, Bellingham, Can (62./Delaney), Reyna (46./Brandt), Reus (62./Reinier), Sancho, T. Hazard.

Kiel: Dähne, Dehm (46./Neumann), Wahl, Lorenz, Komenda, Meffert, J.-S. Lee (76./Girth), Hauptmann, Bartels (68./Mees), Serra (30./Arslan), Reese (46./Porath).

Sodnik: Christian Dingert

Finale bo v četrtek, 13. maja, v Berlinu.