Anže Peharc, ki je bil prejšnji mesec drugi v Salt Lake Cityju, se tokrat ni uvrstil v polfinale. Foto: EPA
Anže Peharc, ki je bil prejšnji mesec drugi v Salt Lake Cityju, se tokrat ni uvrstil v polfinale. Foto: EPA

Lovenjak Sudar, ki je v kvalifikacijah s štirimi osvojenimi vrhovi od petih vpisal 13. dosežek, se je kot edini Slovenec prebil v polfinale. Libeličan se je najbolje odrezal v tretjem balvanu, ki ga je preplezal do vrha v prvem poskusu. Za finale bi moral preplezati do vrha vsaj še en balvan.

Anže Peharc, ki je konec maja navdušil z drugim mestom v Salt Lake Cityju, je na zadnji balvanski tekmi svetovnega pokala v tej sezoni končal na 25. mestu. Od najboljše dvajseterice ga je ločil en vrh smeri. Brez polfinala sta ostala tudi Jernej Kruder na 29. in Matic Kotar na 47. mestu.

V petek bo v ženskem polfinalu nastopila ena slovenska predstavnica, to bo Katja Debevec.

Vita Lukan in Julija Kruder sta kvalifikacije končali na 29. oziroma 59. mestu. Lukan bo nastopila tudi v težavnosti, kjer bo dvomesečni tekmovalni premor prekinila Janja Garnbret. To bo premierna tekma sezone v težavnostnem plezanju.

Kvalifikacije in polfinale bodo v soboto, finale pa v nedeljo. Nastopilo bo 12 Slovencev. Med ženskami še Lučka Rakovec, Lana Skušek, Tjaša Slemenšek, Mia Krampl, Lucija Tarkuš in Sara Čopar, pri moških pa Domen Škofic, Luka Potočar, Martin Bergant in Milan Preskar.