Lionel Messi je okreval po manjši poškodbi kolena. V torek bo zelo motiviran proti angleškim prvakom, ki jih vodi Pep Guardiola. Foto: EPA
Lionel Messi je okreval po manjši poškodbi kolena. V torek bo zelo motiviran proti angleškim prvakom, ki jih vodi Pep Guardiola. Foto: EPA

Trener pariške zasedbe Mauricio Pochettino je sporočil, da bo Lionel Messi začel v prvi postavi. Argentinski virtuoz je izpustil zadnji dve tekmi francoskega prvenstva zaradi lažje poškodbe kolena, na današnjem treningu pa ni bilo znakov kakšne težave. 34-letni Messi še ni dosegel zadetka v dresu PSG-ja. Zaigral je le na treh tekmah.

Pep Guardiola in Messi sta skupaj osvojila 14 lovorik v Barceloni med letoma 2008 in 2012. V tem obdobju je Argentinec dosegel neverjetnih 211 golov. Najslajši sta bili zmagi v Ligi prvakov na obeh finalnih tekmah proti Manchester Unitedu. Obakrat je bil Messi junak finala. Maja 2009 je bilo v Rimu 2:0, dve leti pozneje na Wembleyju 3:1.

Mauricio Pochettino bo imel na voljo sanjski napad Messi-Neymar-Mbappe. Foto: Reuters
Mauricio Pochettino bo imel na voljo sanjski napad Messi-Neymar-Mbappe. Foto: Reuters

Guardiola: Messi je najboljši nogometaš vseh časov
Od odhoda priznanega stratega pred devetimi leti je Messi blestel prav proti ekipam, ki jih je vodil Guardiola. Srečala sta se štirikrat, Messi pa je zadel šestkrat. Še posebej jo je Pepu zagodel v polfinalu Lige prvakov maja 2015, ko je Barca izločila Bayern.

"Messi je res neverjeten. Še vedno je na najvišji ravni. Leo je najboljši nogometaš vseh časov. Primerjam ga lahko s Pelejem. Ponosen sem, da sem ga lahko treniral," je povedal Guardiola, ki v zadnjih desetih letih ni več osvojil pokala z "velikimi ušesi". Najbližje je bil v lanski sezoni. 29. maja je v Portu izgubil finale proti Chelseaju z 0:1.

Mahrez v lanskem polfinalu potopil Parižane
V polfinalu je City izločil PSG s skupnim izidom 4:1. Na Parku princev je bilo 2:1, na stadionu Etihad pa 2:0. Tri izmed štirih zadetkov za angleške prvake je dosegel Riyad Mahrez.

PSG je v uvodnem krogu le remiziral v Bruggeju (1:1), v prvenstvu pa je začel udarno. Nanizal je osem zmag in ima pred drugouvrščenim Lensom že devet točk naskoka.

Brahim Diaz in Simon Kjaer sta lahko zelo zadovoljna s štartom v Serie A, v Ligi prvakov pa je Milan še brez točke. Foto: EPA
Brahim Diaz in Simon Kjaer sta lahko zelo zadovoljna s štartom v Serie A, v Ligi prvakov pa je Milan še brez točke. Foto: EPA

Milan in Atletico pod pritiskom
Zelo napeto bo v skupini B. Milan, ki je v uvodnem krogu kljub dobri predstavi izgubil v Liverpoolu z 2:3, bo gostil madridski Atletico. Španski prvaki so iztržili le remi proti Portu (0:0). Obe ekipi bosta pod velikim pritiskom.

Izbranci Diega Simeoneja so v soboto presenetljivo izgubili proti Alavesu z 0.1. To je bil njihov prvi poraz v prvenstvu, kjer ima zdaj mestni tekmec Real tri točke naskoka. Milan je začel odlično v Serie A, zbral je pet zmag in en remi, kar je dovolj za drugo mesto.

Morata in Dybala ne bosta igrala proti Chelseaju
Juventus je ob nedeljski prvenstveni zmagi proti Sampdorii ostal brez poškodovanih zvezdnikov Alvara Morate in Paula Dybale. Oba se bosta vrnila šele po reprezentančnem premoru sredi oktobra, tako da bosta izpustila tudi sredno tekmo Lige prvakov proti Chelseaju.


2. krog, torek ob 21.00, skupina A:
PARIS SG – MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:

Paris SG: Navas, Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes, Herrera, Paredes, Gueye, Messi, Mbappe, Neymar.

Man. City: Ederson, Walker, Ruben Dias, Laporte, Joao Cancelo, Bernardo Silva, Fernandinho, De Bruyne, Mahrez, Ferran Torres, Grealish.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande (Španija)

LEIPZIG – CLUB BRUGGE

Lestvica:                        
MANCHESTER CITY 1  1 0 0  6:3  3 
CLUB BRUGGE     1  0 1 0  1:1  1 
PARIS SG        1  0 1 0  1:1  1 
LEIPZIG         1  0 0 1  3:6  0 

Skupina B:
MILAN – ATLETICO MADRID

Verjetni postavi:

Milan: Maignan, Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez; Kessie, Tonali, Saelemaekers, Brahim Díaz, Rafael Leao, Rebić.

Atletico: Oblak, Trippier, Felipe, Gimenez, Hermoso, Carrasco, Koke, Kondogbia, Llorente, Suarez, Correa.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)

PORTO – LIVERPOOL

Lestvica:                       
LIVERPOOL       1  1 0 0  3:2  3
PORTO           1  0 1 0  0:0  1
ATLETICO MADRID 1  0 1 0  0:0  1
MILAN           1  0 0 1  2:3  0

Skupina C, ob 18.45:
AJAX – BEŠIKTAŠ

Ob 21.00:
BORUSSIA DORTMUND – SPORTING

Lestvica:                       
AJAX            1  1 0 0  5:1  3
BORUSSIA (D)    1  1 0 0  2:1  3
BEŠIKTAŠ        1  0 0 1  1:2  0
SPORTING        1  0 0 1  1:5  0

Skupina D, ob 18.45:
ŠAHTAR – INTER (Handanović)

Ob 21.00:
REAL MADRID – ŠERIF (Bizjak)

Lestvica:                       
ŠERIF           1  1 0 0  2:0  3
REAL MADRID     1  1 0 0  1:0  3
INTER           1  0 0 1  0:1  0
ŠAHTAR          1  0 0 1  0:2  0