Miroslav Cerar še vedno prejema številne nagrade za športne uspehe in za aktivno vlogo po koncu kariere. Foto: RTV SLO
Miroslav Cerar še vedno prejema številne nagrade za športne uspehe in za aktivno vlogo po koncu kariere. Foto: RTV SLO
Milan Baroš
Milan Baroš v dresu Liverpoola. Foto: EPA

Cerar se je udeležil treh olimpijskih iger. Leta 1960 je bil osmi v mnogoboju, leta 1964 zlat na konju in sedmi v mnogoboju, leta 1968 pa spet zlat na konju in deveti v mnogoboju. Domačim ljubiteljem športa bo v spominu ostala predvsem njegova predstava na svetovnem prvenstvu v Ljubljani, kjer je na svojem paradnem orodju osvojil zlato medaljo.

1900
V Parizu so se končale druge olimpijske igre moderne dobe. Trajale so kar pet mesecev, saj so se začele 20. maja 1900.

1930
Rodil se je šef formule ena Bernie Ecclestone. Vse od leta 1978 je Britanec alfa in omega v najbolj priljubljenem dirkaškem športu. Pravijo mu kar lastnik formule ena, kar se pozna tudi na njegovi denarnici, saj spada med deset najbogatejših Britancev.

1980
Rodil se je nogometaš Newcastla, prej pa član Manchester Uniteda in Leedsa, Alan Smith. V dresu angleške reprezentance je debitiral maja leta 2001.

1981
Rodil se je Milan Baroš, s petimi goli najboljši strelec evropskega prvenstva v nogometu 2004. Klubsko kariero je začel pri Baniku Ostrava, kjer so mu rekli Maradona iz Ostrave. Nato se je preselil k Liverpoolu, kjer je v sezoni 2004/05 osvojil Ligo prvakov. Trenutno je član turškega Galatasaraya.

2008
Sloviti nogometaš Diego Armando Maradona je postal selektor Argentine. Na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki je doživel polom v četrtfinalu proti Nemcem (0:4), zato so ga po koncu mundiala zamenjali.