Linn Svahn. Foto: EPA
Linn Svahn. Foto: EPA

Najhitrejša v kvalifikacijah Jonna Sundling je v finalu zasedla drugo mesto z zaostankom sedem stotink sekunde za rojakinjo. Tretja je bila Norvežanka Kristine Stavaas Skistad (+0,29).

Svahn je slavila prvo zmago letos in skupno deseto v svetovnem pokalu.

Pri moških je bil Chavanat najhitrejši že v kvalifikacijah. V finalu je za 22 stotink prehitel rojaka Julesa Chappaza, na zmagovalni oder pa se je povzpel še Američan Ben Ogden (+0,49).

Ob odsotnosti skupnega zmagovalca lanske turneje in letošnjega prvega favorita Johannesa Hoesflota Klaeba zaradi gripe je Chavanat izkoristil priložnost in postal prvi letošnji zmagovalec, ki ni iz Norveške. To je njegova tretja posamična zmaga v karieri.

Slovenci brez točk

Nihče od slovenskih predstavnikov se ni prebil med najboljšo trideseterico in v izločilne boje. V ženski konkurenci sta na 1362 metrov dolgi progi nastopili Eva Urevc in Anja Mandeljc. Urevc, ki je bila po polovici nastopa še 30., je za zmagovalko kvalifikacij zaostala 13,79 sekunde in končala na 38. mestu, Mandeljc je zaostala 17,85 sekunde in bila 56.

Miha Šimenc je bil s 37. mestom in zaostankom 8,48 sekunde najboljši Slovenec v moških kvalifikacijah. Izločilne boje je zgrešil za 85 stotink sekunde. Vili Črv (+13,06) je bil 62., Anže Gros (+16,39) 83., Miha Ličef (+18,73) pa 89.

V nedeljo in ponedeljek bosta na Južnem Tirolskem še tekmi na razdaljo.

Novoletna turneja se nato seli v Davos, končala se bo 7. januarja v Val di Fiemmeju z vzponom na Alpe Cermis.

Smučarski teki: Svahn in Chavanat zmagovalca sprinta v Toblachu

Tour de Ski, Toblach

Sprint (Ž):

Sprint (M):