Zoran Zupančič z Niko Prevc, ki je v tej sezoni osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Zupančič z Niko Prevc, ki je v tej sezoni osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com

Zupančič je o slovesu razmišljal že pred dvema letoma, a si je potem premislil. Zdaj je odločitev dokončna. "Moraš gledati nase, tudi na svojo glavo, na svoje srce. Odločitev sem sprejel v pravem trenutku, vsekakor je lažje, če odideš z dvignjeno glavo kot sklonjeno," pravi.

Pod njegovim šestletnim vodstvom so skakalke pečat pustile na vseh največjih tekmovanjih. Izjemno ponosen je na velika kristalna globusa Nike Križnar in Nike Prevc. V najlepšem spominu pa mu bo ostala sezona 2021/2022. "Pokal narodov je največ, kar smo dosegli. Mislim, da smo bili v tistem letu najbolj povezani."

Nove ponudbe že dobiva

Hvaležen je za ekipo pomočnikov, ki jo je imel ob sebi. Ob lepih trenutkih pa mu pogosto ni bilo najlažje. "Ko je ena punca na vrhu, je druga toliko bolj razočarana. In vse to skupaj držati, je bilo težko."

Začutil je, da tako skakalke kot on potrebujejo spremembo: "Trenerska pot je pot, kjer se bolj ali manj žrtvuješ za druge. Sam potrebujem mogoče najprej nekaj počitka."

Potem pa bo dobro pretehtal vse ponudbe, ki jih že dobiva. "To delo obvladam, vsekakor pa ga je težje opravljati v tujini. Čez dve leti je Cortina."

Tam ga morda čaka nov olimpijski izziv, prav tako tudi Slovenke z novim trenerjem. "Reprezentanca je mlada in tudi v ozadju prihajajo izjemno močne mlade tekmovalke. Mislim, da je pred njimi res lepo obdobje," meni Zupančič.

Zoran Zupančič se poslavlja od skakalne reprezentance