(Igralski) sedež ob Hansiju Flicku je sameval. Foto: EPA
(Igralski) sedež ob Hansiju Flicku je sameval. Foto: EPA

Po sobotni odsotnosti nemških igralcev na novinarski konferenci pred nedeljsko tekmo s Španci jim zdaj namreč grozi kazen Mednarodne nogometne tekme.

Sorodna novica Müller: Sami smo zakuhali krizo, saj nas neučinkovitost spremlja na vsaki tekmi

Današnje novinarske konference v osrednjem medijskem središču v Dohi, ki gosti vse tovrstne dogodke na letošnjem SP-ju v Katarju, se je udeležil le nemški selektor Hansi Flick, na njej pa ni bilo nobenega njegovega varovanca, je zapisala nemška tiskovna agencija DPA.

Na konferenco odpotoval samo Flick
Nemška nogometna zveza (DFB) je že pred novinarsko konferenco sporočila, da na medijskem dogodku ne bo navzoč noben nemški nogometaš, ti v svojem pripravljalnem taboru v severnem delu Katarja pilijo zadnje podrobnosti pred izjemno pomembno tekmo s Španci.

Sorodna novica Japonci za novo azijsko senzacijo po preobratu strli Nemce

(Pre)dolga vožnja
Želja DFB-ja je bila, da bi medijski dogodek pred dvobojem s Španci pripravili v nemški pripravljalni bazi, v tem primeru bi se nogometaši elfa izognili najmanj dvourni vožnji od svojega pripravljalnega tabora do medijskega središča in nazaj.

Nemčija je na uvodni tekmi skupine E nepričakovano izgubila proti Japonski z 1:2, medtem ko je Španija zlahka ugnala Kostariko in visoko zmagala s 7:0. Nemčiji ob morebitnem porazu na nedeljski tekmi proti Španiji, ki se bo začela ob 20.00, grozi slovo od letošnjega svetovnega prvenstva, druga tekma med Japonsko in Kostariko pa se bo začela ob 11.00.