Leon Goretzka je unovčil veliko napako ukrajinskega vratarja Buščana. Foto: Reuters
Leon Goretzka je unovčil veliko napako ukrajinskega vratarja Buščana. Foto: Reuters

Strokovni komentator televizijske postaje Sky Lothar Matthäus je ostro kritiziral selektorja Joachima Löwa. Po katastrofi na zadnjem svetovnem prvenstvu, ko je elf izpadel že po skupinskem delu in si privoščil sramotno predstavo proti Južni Koreji (0:2), mu ni uspelo dvigniti krivulje navzgor. V sredo so Nemci le remizirali s Turki na prijateljski tekmi v Kölnu (3:3). Trikrat so zapravili prednost in prejeli zadetek v 94. minuti.

V Kijev je Löw odpeljal precej močnejšo zasedbo, saj je bilo v začetni postavi kar pet igralcev evropskega prvaka Bayerna (Manuel Neuer, Niklas Süle, Joshua Kimmich, Leon Goretzka in Serge Gnabry).

Nemce je v vodstvo popeljal branilec Borussie iz Mönchengladbacha Matthias Ginter v 20. minuti, z desne strani je pred vrata podal Antonio Rüdiger. Goretzka je v 49. minuti povišal na 0:2. Vratar Georgij Buščan je naredil veliko napako, ko je izbil žogo naravnost na glavo Goretzke. Končni izid je postavil Ruslan Malinovski z enajstih metrov v 77. minuti. Süle je v kazenskem prostoru pokosil Romana Jaremčuka.

"Seveda sem zadovoljen s tremi točkami. Lahko bi zadeli trikrat ali štirikrat, Ukrajinci pa si niso priigrali nobene priložnosti, zadeli so le z bele točke. Najbolj me moti, da nam po vodstvu z 2:0 ni uspelo potrditi zmage s tretjim zadetkom, čeprav so bili gostitelji že zelo utrujeni," je poudaril Löw.

Oyarzabal odločil v Madridu
Španski nogometaši so na stadionu Alfredo di Stefano v Madridu premagali Švico z 1:0 in zadržali prvo mesto v skupini 4 v elitni ligi A. Za izbrance selektorja Luisa Enriqueja je edini gol na tekmi na osrednjem objektu vadbenega centra madridskega Reala dosegel igralec Real Sociedada Mikel Oyarzabal v 14. minuti po veliki zmedi v obrambi Švicarjev.

Liga A, skupina 4:
ŠPANIJA – ŠVICA 1:0 (1:0)
Oyarzabal 14.

UKRAJINA – NEMČIJA 1:2 (0:1)
Malinovski 77./11-m; Ginter 20., Goretzka 49.

Ukrajina: Buščan, Karavajev, Zabarnji, Mikolenko, Sobol, Sidorčuk (84./Makarenko), Kovalenko (77./Saparenko), Malinovski, Jarmolenko (69./Marlos), Cigankov (69./Zubkov), Jaremčuk.

Nemčija: Neuer, Ginter, Süle, Rüdiger, Klostermann (90./Can), Kimmich, Kroos, Halstenberg, Goretzka, Draxler (80./Werner), Gnabry (93./Havertz).

Sodnik: Orel Grinfeld (Izraek)

Lestvica: Španija 7, Nemčija 5, Ukrajina 3, Švica 1


Liga C, skupina 1:
LUKSEMBURG – CIPER 2:0 (2:0)
Sinani 12., 26.

ČRNA GORA – AZERBAJDŽAN 2:0 (1:0)
Jovetić 9., Ivanović 71.

Lestvica: Črna gora 9, Luksemburg 6, Azerbajdžan 3, Ciper 0.


LIGA D, skupina 1:
FERSKI OTOKI – LATVIJA 1:1 (1:1)
Faero 28.; Ikaunieks 25.

ANDORA – MALTA 0:0

Lestvica: Ferski otoki 7, Latvija 3, Malta in Andora po 2.

Skupina 2:
LIHTENŠTAJN – GIBRALTAR 0:1 (0:1)
De Barr 10.

Lestvica: Gibraltar 6, Lihtenštajn 3, San Marino 0.