Branilec Aleksandar Luković je bil natančen izvajalec enajstmetrovke. Foto: EPA
Branilec Aleksandar Luković je bil natančen izvajalec enajstmetrovke. Foto: EPA

V 72. minuti je prvi gol za rdeče-bele iz enajstmetrovke dosegel Aleksander Luković. V sodnikovem podaljšku je iz protinapada in s strelom s 25 metrov zmagovalca odločil rezervist Igor Perović.

Dvoboj si je ogledalo dobrih 20 tisoč gledalcev, med katerimi pa jih je zanemarljivo malo navijalo za Partizana. Njihovi navijači so namreč z letaki že ves teden pozivali k bojkotu tekme. Nezadovoljni so z upravo in zahtevajo njen odstop.

Aktualna bilanca vseh derbijev: Crvena zvezda ima 54 zmag, Partizan, ki je v prvenstvu zadnjič zmagal 1. aprila 2001, pa 33.

Benfica premagala Porto
Derbi 7. kroga portugalskega prvenstva med Portom in Benfico je pripadel Lizbončanom z 2:0. Dvakrat je zadel Nuno Gomes (56., 64.). Benfica je v gosteh pri večnem rivalu zmagala prvič po 14 letih. Lestvica: Braga 17, Nacional Madeira 15, Porto 14, Benfica 13.

Hearts na Celtic Parku iztržil remi
Na Škotskem sta se v 10. krogu v Glasgowu srečala prvo- in drugouvrščeni na lestvici, Hearts in Celtic. Gostje so z remijem 1:1 (Beattie 13.; Skacel 16.) zadržali vodstvo na lestvici (Hearts 26, Celtic 23, Hibernian 19, Rangers (-1) 16).